Írjon nekünk

Sport

Tizenöt csapat képviseli megyénket az NB-s utánpótlás labdarúgó-bajnokságokban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szvseasotthalom_labdarugas_01_iaA Magyar Labdarúgó Szövetség apparátusa elkészítette az I. és II. osztályú utánpótlá- bajnokságok csoportbeosztásainak tervezetét. A csoportbeosztások az MLSZ Versenybizottsága határozatával a hónap végéig válhatnak véglegessé, a sorsolásra augusztus elején kerül sor.

A 2013/2014-es versenykiírás az ifjúságiaknál 21 évesre emelte a korhatárt. Az I. osztályú U21-es és U17-es bajnoki küzdelmekben nem lesz Csongrád megyei induló, sőt a békéscsabaiak kiesésével a dél-keleti régió is I. osztályú résztvevő nélkül marad. Megyénk csapatai – szám szerint heten – a II. osztály dél-keleti csoportjába nyertek besorolást. A tervek szerint ebben a bajnokságban 14 gárda vesz részt, a SZEOL SC és a Hódmezővásárhelyi FC két-két együttest indíthat azzal a megkötéssel, hogy a “B” csapatokban az ifjúságiaknál 19, míg a serdülőknél 16 év a felső korhatár. Szegedről további két klub – a L-IT Szentkorona AC és a Szeged 2011 – kapott indulási lehetőséget, mellettük a Maros-menti UFC képviselheti megyénket.

A II. osztály U21, U17-es dél-keleti csoport tervezett beosztása: Atletico SE Békéscsaba, Békéscsabai Előre SE “A”, Békéscsabai Előre SE “B” (U19 és U16), Grosics Akadémia FK, Gyulai Termál FC, Hódmezővásárhelyi FC “A”, Hódmezővásárhelyi FC “B” (U19 és U16), L-IT Szentkorona AC, Maros-menti UFC, Orosházi MTK-ULE 1913, Szeged 2011, SZEOL SC “A”, SZEOL SC “B” (U19 és U16), Szolnoki MÁV “B” (U19 és U16).

Az U15 és U14-es korosztályban sem lesz könnyű dolguk a csapatoknak, hiszen az előző évhez képest – amikor még U15 és U13 volt a korosztály – négy évfolyamból, a 15 és 14 évesekből, illetve a 13 és 12 évesekből állíthatták össze az edzők az alakulataikat. Az augusztusban induló bajnokságokban már csak a 15, a 14 és a 13 évesek játszhatnak ezekben a bajnokságokban.

Az I. osztályú keleti csoportban az elmúlt bajnoki évhez hasonlóan ismét két klub képviselheti megyénket. Az I. osztályban biztosan bennmaradó Hódmezővásárhelyi FC mellett azonban nem a kiesett Tisza Volán SC, hanem a II. osztályból feljutott Maros-menti UFC állhat rajthoz a legjobb magyar korosztályos csapatok küzdelmében. Nem lesz könnyű egyik klubnak sem a bennmaradás kiharcolása, hiszen ez évtől a szövetség visszahozta a versenykiírás korábban már alkalmazott szabályát, amely szerint a bennmaradásnál a 15 és a 14 évesek együttes eredményeit veszik figyelembe. Valószínűleg ez az oka, hogy a két, első osztályban induló klub minden erejét ide koncentrálja, és a II. osztályban nem is indít ezekben a korosztályokban “B” csapatot.

Az I. osztály U15, U14-es keleti csoport tervezett beosztása: Békéscsaba UFC, Debreceni Labdarúgó Akadémia, Debreceni Sportcentrum, Diósgyőri VTK, Egri FC, Grosics Akadémia Gyula, Hódmezővásárhelyi FC, Honvéd FC, Kecskeméti TE, Maros-menti UFC, Mátészalkai MTK, Nyírsuli, Sajóvölgye Focisuli, Szolnoki MÁV, Újpest TE, Vác VLSE.

A II. osztály dél-keleti csoportjának küzdelmeire sajnos mindössze 11 gárda – köztük öt szegedi – nevezett, így kisebb szegedi házibajnokságnak is szemtanúi lehetnek az érdekeltek. Eldőlt, hogy az I. osztályból kiesett három csapat közül legjobb kiesőként az egriek kaptak ismét indulási jogot a legjobbak között.

A II. osztály U15, U14-es dél-keleti csoport tervezett beosztása: Békéscsaba 1912 Előre SE, Gyulai Termál FC, Kiskunhalasi Szilády Református FC, L-IT Szentkorona AC, Orosházi MTK-ULE 1913, Sándorfalvi UKHE, Szarvasi FC, Szeged 2011, SZEOL SC “A”, SZEOL SC “B”, SZEOL SC “C”.

A bajnokságok tervezett rajtja 2013. augusztus 17-18., de a II. osztályokban a kevesebb nevező miatt elképzelhető, hogy csak egy héttel később kezdődnek a küzdelmek.

Hírzóna

Elkezdődött a szegedi atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A tervek szerint az év végére el is készülhet a létesítmény.

Tovább olvasom

Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Férjével családalapítást terveznek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Aktuál