Közélet

Szegeden debütált a nyár strandregényének ígérkező Hullámok csapdája + FOTÓK, VIDEÓ

Szegeden debütált a nyár strandregényének ígérkező Hullámok csapdája + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 16., kedd
Szegeden debütált a nyár strandregényének ígérkező Hullámok csapdája + FOTÓK, VIDEÓ
konyvbemutato18_gs

„Boldogságburokban élek, a célom, hogy szórakoztassak és örömet szerezzek az olvasóknak” – fogalmazott Borbás Edina Hullámok csapdája című könyve bemutatóján.

„Nyáron ki akarunk kapcsolódni, el akarunk varázsolódni. Ez a könyv pont erre való” – fogalmazott

Borbás Edina

a Szabadság úszóházon rendezett könyvbemutatóján. A fiatal hódmezővásárhelyi írónő nem véletlenül választotta az úszóházat a bemutató helyszínéül, hiszen most megjelent első regénye New Yorkból Genovába kalauzolja el az olvasót, méghozzá egy hajón. Ahogy fogalmazott, célja, hogy az olvasóknak örömet szerezzen, szórakoztatni szeretné őket történetével, s átadni nekik valamit abból, ami áthatja életét: a boldogságra való törekvésből. Az a legnagyobb vágya, hogy az olvasó is lássa maga előtt a történet szereplőit, az egész cselekményt, hogy elinduljon egy igazi mozi, s élvezzék a kötetét, az olvasással töltött perceket. Ő maga előtt látta folyamatosan a történéseket, s az is nagyon érdekli, hogy vajon egy másik ember képzeletében miként elevenedik meg. A Hullámok csapdája című könyvét ajánlja nőknek, számukra ez igazi kikapcsolódást, könnyed nyári szórakozást jelent, de emellett a férfiaknak is, az írónő szerint így beleláthatnak egy nő fejébe. Borbás Edina portálunknak elmondta, gyermekkora óta rendkívül élénk a fantáziája, állandóan történetek járnak a fejében, s nagyon sokáig azt hitte, mindenki hasonlóan éli mindennapjait. „Amikor mélyebben beszélgettem másokkal, rádöbbentem, nem mindenki fantáziál, mint én. Természetesen nem tudok mindent belesűríteni egy könyvbe, ezért is van nagyon sok történet. Már készül a Hullámok csapdájának a második része, a fejemben már nagyjából összeállt, illetve két további is ott motoszkál” – fogalmazott. Egy könyvet már írt, de úgy látja, azon még dolgoznia kell, egyelőre, ahogy fogalmazott, pihenteti.

Télen kezdett neki a Hullámok csapdájának, szüksége volt a tél nyugalmára és csöndjére, a hosszú éjszakákra, hogy dolgozhasson. „Ahogy kisüt a nap, a szabadba vágyódok, de télen három hónap alatt elkészült a könyv, gyakorlatilag benne éltem a történetben” – tette hozzá. A könyvbemutatón kiderült, volt olyan párbeszéd, amit gyakorlatilag el is játszott a férjével, hogy lássa, egyáltalán életszerű-e az, amit kitalált. Kiderült az is, hogy a könyv alapötletét egy barátokkal tervezett, végül elmaradt hajóút adta, ami annyira megragadta az írónő képzeletét, hogy kézenfekvő számára, hogy egy hajón fog játszódni a története. Főhősnője, Arabella egy kedves, kerekded művészlélek, Edina szerint olyan személy bontakozik ki a könyv lapjain, akinek az életébe bele tudjuk helyezni magunkat. Hangsúlyozta, akárcsak Arabella, a többi szereplő is a képzeletének a szülötte, nem ismerőseiről vagy netán rokonairól mintázta őket. Egy-egy egyezés természetesen van, például a férje is olyan típusú férfi, akit meg kellett hódítani, s ez igaz regényének főhősére is. http://www.youtube.com/watch?v=BZJfyRYNlyQ&feature=youtu.be A kötet bemutatójára Edina testvére, Borbás Erika énekesnő egy különleges meglepetéssel készült, a regényhez kötődő dallal lepte meg a hódmezővásárhelyi írónőt, melynek a magyar szövegét Badonics Adrienn írta, míg a hangszerelés Balaton Endre nevéhez fűződik. Aki többet szeretne megtudni Borbás Edina Hullámok csapdája című könyvéről, ITT tájékozódhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.