Rekordrészvétel a karatésok magyarországi egyetemi Eb-jén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Karate Európa-bajnokságRekordszámú nevezés futott be az egyetemisták és főiskolások hatodik karate Európa-bajnokságára, amelynek Budaörs ad otthont péntektől vasárnapig.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint 28 ország 130 felsőfokú tanintézményének több mint 300 képviselője mutatja meg felkészültségét. A versengés egyéniben és csapatban zajlik majd, mind formagyakorlatban, mind küzdelemben.

A Magyar Karate Szakszövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) szervezésében zajló Eb-n a hazai színekben több, már korábbi világversenyeken bizonyított karatéka is indul, így a kétszeres Europa-bajnoki bronzérmes Metzger Szandra és a Tisza Volán SC karateszakosztályának háromszoros Eb-harmadik versenyzője, Lassingleitner Fruzsina (képünkön bal szélen). A szakemberek várakozásai szerint érmet szerezhet még az egyetemi vb-n harmadik Molnár Réka, az egyetemi vb-második Krassóváry Kitty, vagy éppen a junior és utánpótlás Európa-bajnok Tadissi Martial is.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban pénteken 9.30 órától a selejtezőkkel kezdődnek meg a küzdelmek.

Az Eb fővédnöke Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.

Előző sztori

Bizonyítványt kaptak a kormányablak-ügyintézők + FOTÓK

Következő sztori

Tovább drágul a benzin