Közélet

Problémás a támogatott nyelvtanfolyamok elszámolása

Problémás a támogatott nyelvtanfolyamok elszámolása

2013. július 28., vasárnap
Problémás a támogatott nyelvtanfolyamok elszámolása

Ezerhatszáz elszámolási csomagból ezret küldött vissza hiánypótlásra az Európai Unió által finanszírozott nyelvtanfolyamokat szervező felnőttképző cégeknek a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) – értesült a Népszava több nyelviskola vezetőjétől.

A lapban megjelentek szerint számos esetben hiányosak voltak a jelenléti ívek, vagy szabálytalanul töltötték ki azokat, illetve az is előfordult, hogy az íven 15 résztvevő aláírása szerepelt, de a nyelvóráról készített fotókon kevesebben voltak láthatók. A lap értesülése szerint a hivatal – a projekt teljes bukását elkerülendő – értesülésünk szerint kör e-mailben hirdetett „amnesztiát” a hibás elszámolási csomagot küldőknek. Vagyis, ha valaki utólag „rájön”, hogy problémája lehet az elszámolással, egyelőre retorzió nélkül visszakaphatja és újrarendezheti a kifizetéshez szükséges dokumentumokat. A projekt keretében az EU 2014 augusztusáig 100 ezer fő idegen nyelvi és informatikai képzését támogatja, legfeljebb bruttó 90 ezer forint értékben. A támogatás a költségek 95-98 százalékát fedezi, a hátrányos helyzetű kistérségekből jelentkezőknek két, másoknak öt százalék önrészt kell befizetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.