Közélet

Megnyitott Szegeden az Erdő Lakói napközi + FOTÓK, VIDEÓ

Megnyitott Szegeden az Erdő Lakói napközi + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 26., péntek
Megnyitott Szegeden az Erdő Lakói napközi + FOTÓK, VIDEÓ
csaladi_delutan_39_gs

Nyílt nappal egybekötött megnyitóünnepségen mutatkozott be az Erdő Lakói Családi Napközi és Gyermekmegőrző csütörtökön. A családi házból átalakított bölcsőde minden igényt kielégít a legkisebbektől a nagyobb gyermekekig.

Kissné Kali Judith

programszervező vezette körbe a kisgyermekekkel érkező szülőket a Búzavirág utcai napközi otthon szobáiban és a kültéri kis udvaron. A családi ház földszintjén berendezett intézmény 100 négyzetméteren terül el, mely magába foglal egy tornaszobát, egy foglalkoztató és alvós szobát, valamint egy fürdőszobát pelenkázósarokkal. A számos játék mellett a falak díszítéséről sem feledkeztek meg: a játszószoba igazi erdei hangulatképet kapott őzikékkel, madarakkal és sok-sok fával. Az általunk megkérdezett anyukáknak tetszett az újonnan kialakított hely.

Mariann

meg van elégedve a gyermekmegőrzővel. Mint mondta,

Hanna

kislányával alkalmanként biztosan igénybe fogják venni a felügyeleti szolgáltatást.

Gyöngyi

úgy véli, a nagyobb gyermekei is le tudják magukat az udvaron, így mindkét kislányának egy helyen tud mókázási lehetőséget biztosítani. http://www.youtube.com/watch?v=Kss_m5cqM3I „Egyelőre hét kisgyermeket tudunk fogadni, 1-től 3 éves korig, de az Erdő Lakói a Gyermekekért Alapítvány azon dolgozik, akár már 20 hetes kortól egészen 5 éves korig is be tudja fogadni a kicsiket” – tudtuk meg

Puskásné Kisbodri Cecíliától

, az alapítvány kuratóriumi elnökétől, aki egyúttal az intézmény háziasszonya. Egyelőre önerőből és szülői hozzájárulásból fedezték a ház átalakítását, illetve a játékok beszerzését, de tervezik, hogy a létszámbővítéssel párhuzamosan a kedvelt udvari részt is átalakíttatják. Három hónap alatt végezték el a legfontosabb felújításokat, július 18-án pedig a működési engedélyüket is jóváhagyták. Távlati terveik között szerepel továbbá, hogy szobaakváriumot és tengerimalacokat is beszerezzenek a már meglévő nyuszik és csirkék mellett. Ugyan a gyermekmegőrző hétköznap 7 órától 17 óráig tart nyitva, de Puskásné Kisbodri Cecília elárulta, szolgáltatásaik között az edzésekről és iskolákból való hazakísérés is szerepel, akár hétvégéken is.

csaladi_delutan_62_gs

Nógrádi Tibor

önkormányzati képviselő a rendezvény védnökeként vett részt a csütörtöki programon. Úgy fogalmazott, Puskásné Kisbodri Cecília „töretlen ambíciója, jó iránti fogékonysága és szorgalma” hívhatta életre az Erdő Lakói Családi Napközi és Gyermekmegőrzőt, ezért megtisztelőnek érzi, hogy szerepet kapott a megnyitón. „Magyarországnak csak akkor van esélye a jelenlegi állapotból való kiemelkedésre, ha minél több forrást az oktatásba és a kicsik nevelésébe invesztál. Ennek megtérülése a legjobb az ország számára” – így Nógrádi Tibor a jövő generációjának kineveléséről. Bár nem saját választókerületének intézményéről van szó, fontosnak tartja, hogy az ilyen és ehhez hasonló jó ügyek mellé álljon védnöktársával,

Kohári Nándor

önkormányzati képviselővel. A megnyitóünnepségen vers- és mesemondó „Ügyi Manó” Fesztivállal, arcfestéssel, valamint a Peter és Pan duó gyermekkoncertjével várták a kicsiket és szüleiket.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.