Sport

Labdarúgás: Dongó győzni megy a megyeválogatottal az országos döntőre

Labdarúgás: Dongó győzni megy a megyeválogatottal az országos döntőre

2013. július 30., kedd
Labdarúgás: Dongó győzni megy a megyeválogatottal az országos döntőre
dongodenes_szvse_tisza_volan11_gs

A Tisza Volán SC Szeged remek kapuvédője amondó, evés közben jön meg az étvágy, s egységes csapatunk akár a dobogó legfelső fokára is állhat.

Amint arról szombati és vasárnapi folyamatos közvetítésünkben beszámoltunk,

szenzációs sikerrel

öregbítette Csongrád megye labdarúgásának hírnevét a

Major László, Tóth Ákos

edzőpáros által összeállított megyeválogatott. A mieink százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg az MLSZ által a megyei együttesek számára kiírt viadal gyulai selejtezőcsoportját, így bejutottak az országos döntőbe, ahol most szombaton Nyíregyházán Szabolcs, Tolna és Veszprém megye gárdájával csaphatnak össze az érmekért.

Nógrádi Tibor,

az MLSZ megyei igazgatója a SZEGEDma.hu-nak elmondta: az elődöntők sorsolását péntek este ejtik meg. Annyi bizonyos, hogy a két elődöntőt reggel 9 órakor rendezik majd, a bronzmeccsre 16.30-kor, míg a fináléra 18 órai kezdettel kerül sor. A találkozók továbbra is kétszer 25 percig tartanak, döntetlen esetén azonnal öt-öt büntető következik. Csongrád megye gyulai diadalmenetében oroszlánrész hárult a Tisza Volán SC Szeged nagyszerű hálóőrére,

Dongó Dénesre

. A 27 esztendős portás - aki 2008 óta erősíti a Volánt - Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye ellen is kezdőként állt a ketrec előtt, s mindösszesen egy gólt kapott. A roppant szimpatikus és szerény sportember szerint evés közben jön meg az étvágy: bízik benne, hogy csapatunk Nyíregyházán is végigverheti a mezőnyt.

"Remekül egymásra találtunk"

"Nagyon pozitív élményekkel gazdagodtunk Gyulán, részben a győzelmeink miatt, hiszen megnyertük meccseinket, részben pedig a társaság miatt, ami nagyon jó volt, hiszen jól ismerjük egymást már évek óta, sokan játszottunk már egy csapatban, illetve többen is érkeztünk egy-egy gárdából. Röviden: remekül egymásra találtunk. Akadtak ugyan kisebb nehézségek a kétnapos torna folyamán, de azokat át tudtuk hidalni. És az is nagyon fontos, hogy kicsit öregbíthettük a Csongrád megyei labdarúgás hírnevét, különösen a jelenlegi helyzetben. Az első napon Békés és Pest megye csapatai nagyon jó ellenfeleknek bizonyultak - igaz, az utóbbi hamar kipukkadt -, nagyon jól kezdtek ellenünk, különösen a viharsarkiak, akik talán még kicsit még fölénk is kerekedtek. Igazi ki-ki meccset vívtunk velük, amit némi szerencsével és harcossággal meg tudtunk nyerni. A másik két ellenfelünk, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megye egységei - úgy érzem - egy fokkal gyengébbek voltak az előbbieknél. Összességében jól összejöttek a dolgok a tornán, és tiszta fejjel játszottunk. Major László a torna után csak annyit mondott: azért megyünk az országos döntőre, hogy megnyerjük! Magam is így gondolom: ha már kiharcoltuk a továbbjutást, és eljutottunk idáig, akkor azért utazunk Nyíregyházára, hogy megnyerjük a döntőt is. Remélem, sikerül!" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a kapus. Mit is tehetnénk ehhez hozzá? Úgy legyen!

Illés András - Pintér M. Lajos

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.