/

Könyveket gyűjtenek az ifjú kereszténydemokraták

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

x_01_gs„Egy könyvvel is sokat segíthetsz” címmel hirdetett akciót az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (x!) szegedi szervezete. Céljuk, hogy határon túliakat és rászorulókat támogassanak.

„Tankönyveket és szépirodalmi köteteket gyűjtünk határon túliaknak és rászorulóknak, melyeket az (x!) karitatív és nemzetpolitikai csoportjának segítségével fogunk eljuttatni az érintetteknek” – közölte Kerekes Balázs, az (x!) szegedi elnöke. Eddig már közel ezerötszáz könyv gyűlt össze, illetve ennyi visszajelzés érkezett feléjük, hogy a feleslegessé vált könyveket felajánlják az „Egy könyvvel is sokat segíthetsz” gyűjtéshez. Az (x!) szegedi elnöke az interneten látta, hogy sokan felajánlják tankönyveiket, innen jött az ötlete a szervezett gyűjtésnek. Hozzátette, mivel rendkívül drágák a tankönyvek, azt, amit már nem használnak, érdemes olyanokhoz eljuttatni, akiknek gondot okozna azok megvásárlása.

A szövetség újonnan megválasztott szegedi elnöke reméli, hogy országossá válik az akció, a szentendrei már csatlakozott a könyvgyűjtéshez. „Sokak számára egy darab könyv is sokat jelenthet, kedvenc könyvemet így kaptam egy barátomtól egykor” – tette hozzá. A könyvek leadási helyszíneit még nem jelölték ki, akik e-mailben vagy Facebook-on jeleztek a szegedi (x!)-nek, személyesen felkeresték. Augusztus 20-áig várják a könyvfelajánlásokat, utána szortírozzák, csoportosítják azokat és iskolákkal egyeztetve juttatják el azokat a megfelelő helyre. Kerekes Balázs hozzátette, a határon túli magyarokat azért szeretnék támogatni könyvekkel, mert közülük sokan hazánkban tanulnak, vagy épp egyetemi felvételijükhöz szükségesek magyar tankönyvek.

x_02_gs

Tisztújítás a megyei (x!)-nél

Miklós Pétert váltotta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (x!) megyei elnöki posztján Szűcs Szilveszter. Az újonnan megválasztott megyei elnök portálunknak elmondta, célja, tovább erősíteni a meglévő szervezeteket, illetve akciókat fogják összehangolni. „Járni fogom Csongrád megyét, részt fogok venni azokon a rendezvényeken, amelyeket a helyi (x!) szervezetek rendeznek. Célunk, hogy a nagyobb városokon kívül a kisebb településeken is legyen (x!) szervezet” – mondta el portálunknak. Szűcs Szilveszter emlékeztetett, jövőre választások lesznek, így a kormánypártok kampányát is támogatni kívánják, például a tagtoborzásban.

Előző sztori

Közös magyar-szerb ár- és belvízvédelmi program indult a Tisza-mentén

Következő sztori

Gyulai emlékverseny: Jeter az egyedüli győztes vb-címvédő Budapesten + FOTÓK