/

Kalandfilmes reklám a vívó világbajnokságra + VIDEÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

MOL_vivo_vb_2013Olimpiai bajnokkal és kalandos, izgalmas reklámfilmekkel népszerűsítik az augusztus 5-én kezdődő MOL Vívó Világbajnokságot, melynek a SYMA Csarnok ad otthont – olvasható a www.reklamklub.com oldalon.

A reklámos szakportál szerint Szilágyi Áron londoni sikerével nagy lendületet vett itthon a sportág, bár a vívás annak ellenére sem tartozik a legnézettebb sportok közé, hogy számunkra igazi, valahol mélyen azért mindenki rajong érte. Ma – a lőfegyverek korában – ugyan már elavult fegyvernek számít, de a régi idők nosztalgiája a mai napig élénken pislákol a mozifilmek celluloidszalagjain. Legyen szó sci-firől, középkori drámáról, szamuráj-, kalóz- vagy szandálos filmről, a vívós párbaj-jelenetek rendszerint a cselekmény csúcspontján kerülnek elő, amikor a feszültség és az izgalom a tetőfokára hág.

A világbajnokság szervezői is ezt az aspektust ragadták meg, és nagyították fel a sportág népszerűsítésekor. Nem kérdés ugyanis, hogy a hasonló volumenű világesemények rendezési jogáért gyakran inkább presztízsből, semmint anyagi megfontolásból versenyeznek az országok, mivel egy világ- vagy Európa-bajnokság megszervezése túlmutat magán az eseményen. Népszerűsíti a sportágat, fejleszti az infrastruktúrát, az eseményre fordított szponzori és állami támogatás tehát hosszú távú befektetés. A szervezők a vívásra, mint a kalandfilmek közkedvelt harci momentumára reflektálva reklámozzák a magyarországi eseményt. Nem is rosszul…

Előző sztori

Közel félezer művet adtak be Budapesten a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Következő sztori

Átalakul a felnőttképzés