Hamarosan ismét szabad az újszegedi strand!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

strand30A tervek szerint július elején nyílik Szegeden a szabad strand, az egyetlen olyan szakasza a Tiszának, ahol legálisan lehet fürdeni, ráadásul ingyen.

A napfény és tiszai fürdőzés szerelmeseit hamarosan ismét várja az újszegedi szabad strand. „A tereprendezés már megtörtént, az árvíz levonulása után a rézsűt rendbe tettük, és az ÁNTSZ is mindent rendben talált a bejáráson” – tájékoztatott Vajda Árpád, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a tisztiorvosi szolgálat határozatát várják, s remélik, július elején átadhatják a fürdőzőknek a rendezett partszakaszt. A gyermekes családokat is várják, bójákkal elkerített részen, biztonságosan csobbanhatnak a Tiszában a kisebbek.

Strandröplabdapálya idén is várni fogja a vendégeket, s bár az igazgatónak komoly tervei vannak, az IH anyagi helyzete határozza meg, hogy milyen egyéb újdonságokkal fogadják a vendégeket. Vajda Árpádtól elmondta, jelenleg még folynak a tárgyalások a szolgáltatásokról.

Mint ismeretes, hosszú évekig nem lehetett a Tisza szegedi szakaszán legálisan fürdeni a folyóban, az ingyenes strandolási lehetőség nagy igénye volt az itt élőknek és a turistáknak egyaránt. Megnyitása óta nyaranta számtalan sportverseny és családi rendezvény helyszíne is volt az újszegedi partszakasz, s idén is sok vendégre számítanak.

Előző sztori

Gyimesi László: Nem működik a szolgáltató város struktúrája Szegeden

Következő sztori

Kutyás családi napra invitál a Tappancs Alapítvány

Legutóbbi hasonló cikkek