Közélet

Fidesz: új autók és mentőállomások is segítik a megújuló mentőszolgálatot

Fidesz: új autók és mentőállomások is segítik a megújuló mentőszolgálatot

2013. július 22., hétfő
Fidesz: új autók és mentőállomások is segítik a megújuló mentőszolgálatot

A Fidesz szerint a mentőszolgálat megújulását jelenti, hogy az új mentésirányítási rendszer bevezetésén túl hamarosan csaknem kétszáz új mentőautó áll szolgálatba, 48 mentőállomás megújul és 22 új épül.

A nagyobbik kormánypárt erről annak apropóján tájékoztatta kedden közleményben az MTI-t, hogy

Szócska Miklós

egészségügyért felelős államtitkár bejelentette: a jövő év közepéig a kor technikai színvonalának megfelelő informatikai alapú mentésirányítási rendszert vezetnek be az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ). "Mindez azt jelenti, hogy a szocialisták kormányzása idején tapasztalt leépüléssel szemben ma biztosított a mentőszolgálat jövője" - olvasható a párt sajtóirodája által kiadott kommünikében. A Fidesz minden segítséget megad a betegek és sérültek biztonsága érdekében a mentőszolgálat fejlődéshez - írták. Példaként említik, hogy a mentőszolgálatnál dolgozó orvosok és szakdolgozók is részesei az egészségügyi dolgozók béremelési programjának. A mentőorvosok szakmai fejlődését pedig képzési programok segítik; Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Székesfehérvárott szimulációs oktatási központok létesülnek számukra. Ugyanakkor, a program keretében ösztöndíjprogram indult a mentőápolóknak is - közölte a Fidesz. Szócska Miklós kedden arról számolt be: a 2,5 milliárd forint értékű informatikai fejlesztés legfontosabb célja, hogy a riasztástól számított 15 percen belül a helyszínre érkezzen a mentők 90 százaléka. Ugyancsak fontos törekvés a hozzáférési egyenlőtlenségek csökkentése a sürgősségi ellátás területén - közölte az államtitkár. A mentésirányítási rendszerben olyan informatikai környezetet alakítanak ki, amely biztosítja, hogy a segélyhívás után a telefonálótól megszerzett információ azonnal a kivonuló mentőcsapat rendelkezésére álljon. A mentésirányító központban a rendszer térképen jeleníti majd meg a helyszínt, és a legközelebbi mentőegység azonnal indítható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.