Közélet

Felesleges az iskolák névváltoztatása a DK szerint

Felesleges az iskolák névváltoztatása a DK szerint

2013. július 25., csütörtök
Felesleges az iskolák névváltoztatása a DK szerint
DK sajtáj 0725

Értelmetlennek tartja a szegedi Demokratikus Koalíció a Béke Utcai Általános Iskola névváltoztatását, tudomásuk szerint az országban csak ennek az egy intézménynek ez a neve.

Értelmetlen és indokolatlan volt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) létrehozás

Csóti Zsombor

szerint. A Demokratikus Koalíció Csongrád megye 2. számú választókerületi elnök sajtótájékoztatóján leszögezte, hiába jött létre a Klik, s hiába központosított az oktatási tárca, nem működik jól a rendszer. Erre példaként a Béke Utcai Általános Iskola névváltoztatását hozta fel, a DK tudomása szerint Magyarországon egyetlen más iskola sem viseli ezt a nevet, ezért nincs értelme annak, hogy a neve elé biggyesszék a „szegedi” jelzőt. Ennek megfelelően új táblát és bélyegzőt kell készíteni, amelyek pluszköltséget jelentenek. A

Klik közleményében

arra hivatkozik, hogy a jogszabályi előírások miatt módosult az iskolák neve. „A beolvadt köznevelési intézmények egy szervezet részét képezik, amelyen belül nem lehet több azonos nevű intézmény. A névhasználatnak a nevelési-oktatási intézmények működéséről és névhasználatáról szóló EMMI rendeletnek is meg kell felelnie, ami egyes intézmények esetében a korábbiakban nem teljesült maradéktalanul” – olvasható a közleményben, melyben leírják, hogy amennyiben nem az egyedi azonosításra szolgáló módosításra, hanem névváltoztatásra kerül sor, úgy megilleti a véleményezés joga a törvényi lehetőségek szerinti helyi közösségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.