Felesleges az iskolák névváltoztatása a DK szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DK sajtáj 0725Értelmetlennek tartja a szegedi Demokratikus Koalíció a Béke Utcai Általános Iskola névváltoztatását, tudomásuk szerint az országban csak ennek az egy intézménynek ez a neve.

Értelmetlen és indokolatlan volt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) létrehozás Csóti Zsombor szerint. A Demokratikus Koalíció Csongrád megye 2. számú választókerületi elnök sajtótájékoztatóján leszögezte, hiába jött létre a Klik, s hiába központosított az oktatási tárca, nem működik jól a rendszer.

Erre példaként a Béke Utcai Általános Iskola névváltoztatását hozta fel, a DK tudomása szerint Magyarországon egyetlen más iskola sem viseli ezt a nevet, ezért nincs értelme annak, hogy a neve elé biggyesszék a „szegedi” jelzőt. Ennek megfelelően új táblát és bélyegzőt kell készíteni, amelyek pluszköltséget jelentenek.

A Klik közleményében arra hivatkozik, hogy a jogszabályi előírások miatt módosult az iskolák neve. „A beolvadt köznevelési intézmények egy szervezet részét képezik, amelyen belül nem lehet több azonos nevű intézmény. A névhasználatnak a nevelési-oktatási intézmények működéséről és névhasználatáról szóló EMMI rendeletnek is meg kell felelnie, ami egyes intézmények esetében a korábbiakban nem teljesült maradéktalanul” – olvasható a közleményben, melyben leírják, hogy amennyiben nem az egyedi azonosításra szolgáló módosításra, hanem névváltoztatásra kerül sor, úgy megilleti a véleményezés joga a törvényi lehetőségek szerinti helyi közösségeket.

Előző sztori

Vízilabda: csoportelső a női válogatott

Következő sztori

Szegeden is várják a véradókat pénteken