Közélet

Elismerés a közmédia árvízi tudósítóinak

Elismerés a közmédia árvízi tudósítóinak

2013. július 22., hétfő
Elismerés a közmédia árvízi tudósítóinak

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) elismeréseit vehették át hétfőn Budapesten az MTVA azon munkatársai, akik bekapcsolódtak az Árvízvédelmi Rádió munkájába és az árvízi tudósításokba.

Bakondi György

, a katasztrófavédelem főigazgatója emlékplakettet adott át többek között

Németh Zsolt

hírigazgatónak, valamint

Tóth Tamás Antalnak

, a június 9-én indult és egy hónapig működő rádió projektvezetőjének, míg

Böröcz István

, az MTVA vezérigazgatója mintegy hetven munkatársat tüntetett ki elismeréssel. A katasztrófavédelem főigazgatója elmondta: a közmédiának kiemelt szerepe van abban, hogy a társadalomban igen magas szintet ért el a segíteni akarás akkor, amikor a Dunán eddig sosem látott árhullám vonult le. Az MTVA munkatársai szakszerű, hiteles és időbeli tájékoztatást nyújtottak, amely személyes közreműködésre sarkallta az embereket, és jelentősen befolyásolta a védekezés nemzetközi pozitív megítélését is - mondta Bakondi György. Böröcz István a katasztrófavédelem támogatását emelte ki, valamint a médiahatóság igen gyors segítségét, amely huszonnégy órán belül biztosította az MTVA számára a szükséges frekvenciát. Közölte: a számos háttérinformációt nyújtó és személyes hangvételű beszélgetéseket is közvetítő rádió betöltötte funkcióját. Hozzátette: a közmédiának is fel kell készülnie arra, hogy a Föld változó ökológiai egyensúlya egyre kiszámíthatatlanabbá teszi az időjárást. A közmédiának készenlétben kell állnia arra, hogy bármikor, az Árvízvédelmi Rádióhoz hasonlóan, a legmagasabb színvonalú tájékoztatást nyújtsa az embereknek - jelentette ki Böröcz István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.