Közélet

Bálatüzek és állati esetek a megyei tűzoltóknál kedden

Bálatüzek és állati esetek a megyei tűzoltóknál kedden

2013. július 31., szerda
Bálatüzek és állati esetek a megyei tűzoltóknál kedden

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységei két tűzeset és három műszaki mentés során avatkoztak be kedden.

Mint

Arany-Tóth Attila

szóvivő a SZEGEDma.hu-t tájékoztatta, kedd reggel Szeged-Szőreg külterületén háromszáz kockabála gyulladt ki, amelyet a szegedi egység vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és egy erőgépet is felhasználva oltott el. Délelőtt Ásotthalom térségében egy körbálás széna kapott lángra, itt a ruzsai hivatásos egység az ásotthalmi önkéntesekkel közösen végezte el a beavatkozást. Délután a szentesi Szent Antal utcában egy kutya munkagödörbe esett, a jószágot a szentesi tűzoltók kézi szerszámokkal szabadították ki. Délután a makói Petőfi parkban egy fa elektromos vezetékre, míg Csongrádon, a Zsinór és a Kereszt utca kereszteződésében telefonfülkére szakadt. Előbbit motoros láncfűrésszel, utóbbit kézi szerszámokkal távolította el a helyi egység. Este Csongrádról, a Baross Gábor rakpartról érkezett hívás: egy kígyó a lakókat veszélyezteti. Mint kiderült, egy sikló okozta a riadalmat, a hüllőt a tűzoltók befogták, és az ártérben szabadon engedték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.