Közélet

A népesedési program három elemét tárgyalta meg a kormány

A népesedési program három elemét tárgyalta meg a kormány

2013. július 3., szerda
A népesedési program három elemét tárgyalta meg a kormány

A demográfiai program három eleméről tárgyalt szombaton a kormány, a csomagról várhatóan júliusban tovább egyeztetnek - mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

A lap szerdai cikke szerint a szaktárca szakmai és pénzügyi egyeztetéseket folytat a Nemzetgazdasági Minisztériummal a javaslatcsomagról. Az államtitkár ismertetése szerint a családi adókedvezmény kiszélesítése kapcsán két lehetőség is felvetődött, vagy a szociális hozzájárulási adóból, vagy az egyéni járulékokból, fizetésekből levont nyugdíj-, illetve egészségbiztosítási járulékból adna kedvezményt a kormány. A kormány tárgyalt a rugalmas gyed bevezetéséről is, a javaslat lényege, hogy azon édesanyák, akik szülés után hamarabb vissza szeretnének térni a munka világába, ezt úgy tehessék meg, hogy a három év alatt járó támogatások egyikétől se essenek el.

Soltész Miklós

elmondta azt is: megvitatták azon egyetemistáknak és főiskolásoknak a lakhatási támogatását is, akik összeházasodnak és gyermeket terveznek. A támogatás elsődleges célja, hogy hosszú távon biztos megoldást jelentsen az érintetteknek - jegyezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.