Közélet

VM: külföldi érdekek állnak a Négy Mancs mögött

VM: külföldi érdekek állnak a Négy Mancs mögött

2013. június 27., csütörtök
VM: külföldi érdekek állnak a Négy Mancs mögött

Külföldi gazdasági érdekcsoportok, kampánymenedzserek állnak a Négy Mancs Alapítvány mögött - hangsúlyozza a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A közleményben ismertetik: a sajtóban megjelent hírek szerint az osztrák állampolgárságú Markus Müller elismerte, hogy ő irányította a Négy Mancs Magyarország ellen irányuló lejárató kampányát, méghozzá álnéven. A Négy Mancs korábban a Daily Mail angol magazinban és a Test című német lapban lejárató fotókat jelentetett meg a magyar libaágazatról. A fényképekkel a külföldi közvéleményt kívánták manipulálni, és Magyarország-ellenes hangulatot gerjesztettek. Becslések szerint a Négy Mancs ezzel a negatív kampánnyal milliárdos károkat okozott a magyar állattenyésztőknek - emeli ki a szaktárca közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.