Sport

Vízilabda: szerdán Universiade-főpróbát tart Szegeden a Vincze-csapat

Vízilabda: szerdán Universiade-főpróbát tart Szegeden a Vincze-csapat

2013. június 18., kedd
Vízilabda: szerdán Universiade-főpróbát tart Szegeden a Vincze-csapat
juhaszzsolt_szeged_beton_spandaut35_gs

Szerda délután 17 órától válogatott vízilabda-mérkőzést rendeznek Szegeden! A magyar és a szerb Universiade-válogatottak mérkőznek meg, készülve Kazanyra.

Két évvel ezelőtt nem sok babér termett az akkor még a szegedi csapattól behívott

Baksa László

kapust és

Török Béla

átlövőt is soraiban tudó,

Székely Bulcsú

dirigálta magyar Universiade-válogatottnak, amely a csoportjában a japánoktól majd az olaszoktól, a nyolcaddöntőben pedig az amerikaiaktól kapott ki, s végül az alsó ágon három diadalt aratva a 9. helyen végzett. Idén március óta már az A-Híd Szeged VE vezetőedzője,

Vincze Balázs a szövetségi kapitány

az egyetemi-főiskolai tornára készülő nemzeti csapat élén, amelynek

keretét május végén jelölte ki

a mester. A névsorban eredetileg két szegedi volt, ám a már a nagyválogatottat is megjárt

Somogyi Balázsról

azonban kiderült, elhagyja a Tisza-parti klubot, így edzőjén kívül

Juhász Zsolt

fogja képviselni a kétszeres magyarkupa-győztes alakulatot a kazanyi világversenyen. A magyar válogatott szerdán délután 17 órától (a belépés ingyenes) az újszegedi nyitott sportuszodában vív felkészülési mérkőzést a nagy megmérettetésre készülve, az ellenfél pedig nem lesz más, mint a két évvel ezelőtti győztes, a címvédő szerb nemzeti együttes. Az előzetes latolgatások szerint mindkét csapatnak jó esélye lehet megnyerni a kazanyi tornát, ám a július 6-17. között zajló Universiadén szereplő együttesek összetételét nagyban befolyásolja a július 19. és augusztus 4. között rendezendő barcelonai vizes világbajnokság vízilabdatornáján való részvétel is - ebből adódóan nehéz megjósolni, hogy ki lehet a megmérettetés végső győztese.

A magyar csapat csoportellenfelei:

Grúzia, Oroszország, Ausztrália, Kanada és Japán.

A másik csoport tagjai:

USA, Brazília, Szerbia, Belgium, Olaszország, Montenegró.

Az Universiade-keret:

Kapusok:

Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid.

Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Chilkó Márton, Fazekas Tibor, Fülöp Bence, Juhász Zsolt, Korényi Balázs, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Somogyi Balázs, Szőke Szabolcs, Takács Bálint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.