Vízilabda: szerdán Universiade-főpróbát tart Szegeden a Vincze-csapat

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

juhaszzsolt_szeged_beton_spandaut35_gsSzerda délután 17 órától válogatott vízilabda-mérkőzést rendeznek Szegeden! A magyar és a szerb Universiade-válogatottak mérkőznek meg, készülve Kazanyra.

Két évvel ezelőtt nem sok babér termett az akkor még a szegedi csapattól behívott Baksa László kapust és Török Béla átlövőt is soraiban tudó, Székely Bulcsú dirigálta magyar Universiade-válogatottnak, amely a csoportjában a japánoktól majd az olaszoktól, a nyolcaddöntőben pedig az amerikaiaktól kapott ki, s végül az alsó ágon három diadalt aratva a 9. helyen végzett. Idén március óta már az A-Híd Szeged VE vezetőedzője, Vincze Balázs a szövetségi kapitány az egyetemi-főiskolai tornára készülő nemzeti csapat élén, amelynek keretét május végén jelölte ki a mester. A névsorban eredetileg két szegedi volt, ám a már a nagyválogatottat is megjárt Somogyi Balázsról azonban kiderült, elhagyja a Tisza-parti klubot, így edzőjén kívül Juhász Zsolt fogja képviselni a kétszeres magyarkupa-győztes alakulatot a kazanyi világversenyen.

A magyar válogatott szerdán délután 17 órától (a belépés ingyenes) az újszegedi nyitott sportuszodában vív felkészülési mérkőzést a nagy megmérettetésre készülve, az ellenfél pedig nem lesz más, mint a két évvel ezelőtti győztes, a címvédő szerb nemzeti együttes. Az előzetes latolgatások szerint mindkét csapatnak jó esélye lehet megnyerni a kazanyi tornát, ám a július 6-17. között zajló Universiadén szereplő együttesek összetételét nagyban befolyásolja a július 19. és augusztus 4. között rendezendő barcelonai vizes világbajnokság vízilabdatornáján való részvétel is – ebből adódóan nehéz megjósolni, hogy ki lehet a megmérettetés végső győztese.

A magyar csapat csoportellenfelei: Grúzia, Oroszország, Ausztrália, Kanada és Japán.
A másik csoport tagjai: USA, Brazília, Szerbia, Belgium, Olaszország, Montenegró.

Az Universiade-keret:

Kapusok: Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Chilkó Márton, Fazekas Tibor, Fülöp Bence, Juhász Zsolt, Korényi Balázs, Kovács Gábor, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Somogyi Balázs, Szőke Szabolcs, Takács Bálint.

Előző sztori

Női futball: öt perc alatt fordított az Astra a harcos Szeged ellen + FOTÓK

Következő sztori

A Viva Comet celebjeit kapta mikrofonvégre az All In PartyRadio + VIDEÓ