Közélet

Para után pánik - újabb szabadulójáték indult Szegeden + FOTÓK

Para után pánik - újabb szabadulójáték indult Szegeden + FOTÓK

2013. június 13., csütörtök
Para után pánik - újabb szabadulójáték indult Szegeden + FOTÓK
paniq_szoba01_ia

Újabb helyszínen zárathatjuk be magunkat Szegeden, hogy fejtörők, lakatok és logikai feladványok tengerén át megtaláljuk a kivezető utat: Budapest után először nálunk nyílt meg a Pániq-szoba, melyben a Fűrész című film hangulatából kell magunkat kimenteni.

A tavaly szeptember óta Szegeden is működő

Parapark

után ismét egy szabadulójáték nyitotta meg kapuit nálunk. A Béke utcában található Pániq-szoba az előbb említett játékhoz hasonlóan egy budapesti franchise Tisza-parti megvalósulása sötét hangulattal, trükkös feladványokkal és sok-sok nyitásra váró lakattal. Három filmes ihletésű pályán bolyonghatnak a fővárosiak Lost, Da Vinci és Fűrész címmel, nálunk egyelőre csak ez utóbbit járhatják be a klausztrofóbiától és horrorisztikus hangulattól el nem rettenő kalandorok.

Kiderül, ki a főnök

"A számítógépen régebben népszerű kalandjátékokat szerettük volna bejárhatóvá tenni ezekkel a pályákkal, egy kicsit a címben szereplő filmek hangulatát idézve. Szeged egyetemista város sok fiatallal, elsősorban őket várjuk, de a fővárosi példa alapján kiváló lehetőség cégek számára is, csapatépítő tréningként részt venni a játékban. A kijutás csak együttműködéssel, egymásra figyelve érhető el, ami összehozza a csapattagokat, a főnök ráadásul azt is kiderítheti, ki mennyire dolgozik együtt a többiekkel, és ki a vezető típus" - nyilatkozta portálunknak

Ureczky Balázs Gábor

sales manager.

paniq_szoba03_ia

Ha még újak lennénk a szabadulójátékokban: a szobába 2-5 fős csapatokban léphetünk be, majd az ajtó záródik, és hatvan perc áll a rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk a kiutat. Ehhez lakatokat kell kinyitni, fejtörőket megoldani, és a kezünk ügyében lévő tárgyakat kreatív módon kombinálni, felhasználni. Persze nem mindent eredeti rendeltetése alapján kell hasznosítani, bizonyos dolgok pedig csak azért vannak, hogy eltereljék a figyelmünket a sokszor orrunk előtt lévő megoldásról. Ha már annyira elakadtunk, hogy jobb ötlet híján faltörő kost fabrikálnánk a szobában lévő bútorokból, segít a minket figyelő operátor, aki képekkel vagy szövegekkel irányíthat vissza a helyes útra.

Ne ess pánikba!

Douglas Adams

klasszikusának eme kulcsfontosságú tanácsát megfogadva portálunk szinte az első vendégek között próbálta ki szabadulóképességét. Első impulzus a szoba hangulata, ami a szándéknak megfelelően igen nyomasztóra sikeredett: a kisebb játéktér növeli a bezártság érzését, melyet a horrorisztikus képek és feszültségkeltő háttérzörejek tovább erősítenek. Pörög a számláló, ömlik a füst, a játékosra pedig egyre erősebb nyomás nehezedik , hogy az összegyűjtött apró részletekből kiolvasson valami használhatót. A Parapark 113-as garzonjában szerzett rutinunk nagy segítség volt, de még így is azt kell mondanunk: a Pániq-szobából kijutni bizony nem egyszerű feladat. A fejtörők minimum kihívást jelentenek, vannak "matekosabb" feladatok is, bár nincsen megoldhatatlan talány, ha legalább egy sudoku szintjén foglalkoztunk már számokkal. Mivel a "bétatesztelés" utáni első vendégek között voltunk, pár apróbb hibát még felfedeztünk, ezeket azonban várhatóan orvosolják majd, és a játékélményünket sem rombolták különösképpen. Összességében kezdő és gyakorlott szabadulóművészeknek is feladja a leckét, érdemes annak is kipróbálni, akinek már a Nyugi kávézó feletti játéktér összes szobája a kisujjában van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.