Közélet

Online vásárolhatunk a szegedi Tesco áruházból + FOTÓK

Online vásárolhatunk a szegedi Tesco áruházból + FOTÓK

2013. június 26., szerda
Online vásárolhatunk a szegedi Tesco áruházból + FOTÓK
tesco_008_gs

Egy gyors regisztrációval egy napon belül bárki otthonába kiszállítják a rendelt árut – így elégíti ki a lakosok kényelmi igényeit a szegedi rókusi Tesco áruház, mely elindította a külföldön már bevett és kedvelt online vásárlási funkciót.

A fővárosban és környékén már március óta sikeresen működik az online vásárlási lehetőség a legnagyobb Tesco áruházakban. Budapesten eddig 2,2 millió ember érheti el az online rendelés nyújtotta lehetőséget, mely mostantól Szegedre is megérkezett. A vevők életét is megkönnyítő, otthonról is intézhető gyors vásárlási módszer az anyaországból, Angliából indult, ahol a nagyarányú érdeklődés miatt 2012-ben úgy döntöttek, hogy nemzetközi szinteken is kiterjesztik ezt a kényelmi funkciót.

Otthonról intézhető vásárlás

Mit kell tennie a vevőnek? Nem többet, mint az áruház weboldalán az online bevásárlás fülre kattintva egy regisztrációs felületen megadni a szállításhoz szükséges legfontosabb adatokat. Ezután következik a termékek kiválasztása. A felületen a több mint 20 ezer termék (pultos, szárazáru, ruházati és játéktermékek) megkeresésére használhatjuk a direkt keresőszavas böngészést, a kategóriákban való keresést, de az akciós és kedvenc áruk, valamint az eddigi bevásárlások is elérhetőek bárki számára. A hét minden napján reggel 8 órától 22 óráig, kétórás időintervallumokban végeznek kiszállítást a Tesco-dolgozók, de egyénileg beállítható, hogy a vásárló a nap mely szakában szeretné átvenni a kosár tartalmát. Ha időközben kiderül, hogy lemaradt a listáról néhány dolog, akár az okostelefonokra és táblagépekre szabott szolgáltatás segítségével utólag is kiegészíthető. Helyben fizetni csak bankkártyával lehet, de az áruházban is biztosítanak fizetési és átvételi lehetőséget azok számára, akik előzetesen nem otthonukba rendeltek. A kiszállítási díj 899 forint Szeged 40 kilométeres vonzáskörzetében, függetlenül a tételek számától.

A vevő helyett keresnek, szállítanak

Az áru összeszedését az online vásárlásra kiképzett asszisztensek végzik az áruház eladóterében. Ha a keresett termék nincs a polcon, akkor egy minőségben és árban hozzá közel álló közül választ az asszisztens. Ilyenkor a hagyományos fehér színű Tesco bevásárlótáska helyett jelzésképp egy kék színűbe helyezi el az árut, majd a szállítólevélen is feltünteti a pótlást. Ha a rendelő még sincs megelégedve a helyettesített termékkel, akkor vissza is utasíthatja. A rendelésfelvételt követően az asszisztensek hat speciális vonalkódos rekeszekkel és leolvasó műszerekkel felszerelt „vásárló kocsival”, úgynevezett trolival indulnak meg az áruházban. Minden zöld rekesz egy-egy rendelőt jelent. A műszer azt mutatja, hogy az asszisztensnek milyen terméket és hol kell keresnie. A polcok tetején elhelyezett számsor segít neki a tájékozódásban. Ha megtalálta az árut, még a kosárba helyezés előtt kis kézi szkennerrel ellenőrzi, hogy a megfelelőt emelte-e le a polcról. Ha minden stimmel, zölden villan fel a műszer gombja. Ezután egy újabb leolvasás következik, amikor is az asszisztens ellenőrzi, melyik rekeszbe tartozik a termék. Ha mindent összeszedett, egy külön erre a célra berendezett raktárba viszi a kocsit, majd a kiszállítási hely alapján kategorizálja a rekeszeket. A sorba állított tárolók aztán a megfelelő furgonokhoz kerülnek, ahol ha szükséges, további fagyasztókba és hűtőkbe teszik a könnyen romlandó élelmiszereket. Azoknak, akik mégis inkább helyben szeretnék átvenni az összegyűjtött árut, az áruház mögött kialakított parkolóban van erre lehetőségük. Kültéri videotelefonon keresztül szólhatnak a raktérbe, ahonnan néhány másodpercen belül kihozzák a rendelést. Őri Gergely e-kereskedelmi vezető és Varró Balázs kommunikációs vezető szerint az új prémiumszolgáltatással dinamikus fejlődés vette kezdetét, ami a kényelmi szempontok kielégítésére szolgál. Terveik szerint néhány hónapon belül a vásárlói és felhasználói visszajelzések alapján további újdonságokat kívánnak bevezetni a netes felületen.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.