Közélet

Nyolc évre ítélték a mártélyi takarékszövetkezetet kirabló férfit

Nyolc évre ítélték a mártélyi takarékszövetkezetet kirabló férfit

2013. június 13., csütörtök
Nyolc évre ítélték a mártélyi takarékszövetkezetet kirabló férfit

Első fokon nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a férfit, aki márciusban egy fegyverutánzattal kirabolta a mártélyi takarékszövetkezeti fiókot – tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A vádlott az év elején cége felszámolása, nagyobb összegű adóbírság eshetősége és tartozásai miatt pénzzavarba került, ezért elhatározta, hogy kirabolja a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet mártélyi fiókját. Március 25-én bement oda, és egy, a valódira megtévesztésig hasonlító műanyag játékfegyvert az ügyintézőre fogva elővett egy papírlapot, amelyen pénzt követelt. A helyszínről 170 ezer forinttal és 96 ezer forint értékű euróval elmenekülő rablót egy járókelő segítségével elfogták. A bűncselekmény elkövetésekor is büntetőeljárás hatálya alatt álló férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A döntést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.