Női futball: öt perc alatt fordított az Astra a harcos Szeged ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szakastra_011_mjBecsülettel helytállt a 6. helyen záró SZAK, a végül ezüstérmet nyerő Astrával szemben utolsó hazai bajnokiján.

Rekkenő hőségben indult a találkozó, amelyen hamar előnyhöz jutott a tisztes helytállásban bízó, illetve hazai pályán mindenképp győzelemre törekvő Szeged, miután a 7. percben a vendég 16-osra betörő Szil Tündét lökték fel a védők, s a sértett maga értékesítette büntetőjével előnybe kerültek a hazaiak (1-0). A találkozót megelőzően Cserenkó Szabolcs vezetőedző nyomatékosan kérte lányait, hogy az első 10 percben fokozottan koncentráljanak, hiszen számtalan meccset bukott már el a SZAK idén a játék eleji periódusban. Ezzel most nem is volt baj, ám az első negyedóra végétől a félidő feléig kihagyott az 5 védővel felálló védelem, s előbb Megyes Ágnes révén egy védelmi hibát követően egyenlített, majd 5 percen belül, előbb Fogl Katalin, majd Sümegi Éva góljaival fordított is az Astra (1-3). Ugyan a 35. percben a Patocskai Rita beállását követően szerkezetet váltó csapat hátsó alakzata stabilizálódott, szépíteni azonban nem sikerült az első játékrész hátralévő tíz percében. A második játékrészre a kapuban is váltott a hazai edző, az ujjsérüléssel bajlódó Földesi Lilient Hargas Annamária váltotta, aki hamar biztos pontjává vált a védelemnek, illetve indításaival a támadás szervezést is segíteni tudta. A második játékrészben a biztos győzelem tudatában kisebb elánnal rohamozó, csere nélkül játszó fővárosiakkal szemben jól működött a védekezés, és támadásban is akadtak helyzetei a SZAK-nak: a 60. perc magasságában Zimányi Kovács Anikó szabadrúgása a kapufán csattant, majd öt perccel később Végh Emese labdalopása után a játékszert csak centikkel emelte a 16-oson kívülre is kitörő Kovács Klaudia kapuja fölé. Aztán a 79. percben egy szögletnél ismét kicsit elaludt a hazai védelem, és a beívelést labdát újfent Sümegi fejelhette a szegedi kapuba, kialakítva a 4-1-es végeredményt.

no images were found


Ezzel, és a forduló többi eredményével már az utolsó, 10. játéknaptól függetlenül kialakult a felsőház végső sorrendje, ahol a Szegedi AK együttese története egyik legjobb eredményét elérve a 6. helyen zárt. Bár egy rövid ideig volt rá esélye, előrelépnie ugyan mégsem sikerült a csapatnak, azonban a legjobbak rájátszásába kerülés is már minden elismerést megérdemlő tett volt a szegedi focista hölgyektől.

Női labdarúgó NB I felsőházi rájátszás 9. forduló:

Szegedi AK – Astra-Bíró Kert FC 1-4 (1-3)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, fű2, 100 néző. Vezette: Balázs (Kis, Míg)
SZAK: Földesi (Hargas 46′) – Miklós, Kardos, Lipták, Szalai, Lévai, Harcel (Patocskai 35′), Szil, Zimányi-Kovács, Baksa, Végh (Nagy Dzs. 67′). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Astra: Kovács K. – Megyes, Pincze, Kakuszi, Gyöngyösi, Fogl, Szabó B., Godvár, Vidács, Sümegi, Szekér. Vezetőedző: Dombó János.
Gól: Szil (7′ – tizenegyesből), ill. Megyes (17′), Fogl (19′), Sümegi (22′, 79′).

Cserenkó Szabolcs: “Az esélytelenek nyugalmával léphettünk pályára utolsó hazai mérkőzésünkön. A korai vezetés után azonban sajnos öt perc alatt elintéztük magunkat. A három gólos vendég siker hűen mutatja a két csapat közötti különbséget, viszont játékban úgy gondolom közelítünk a nálunk magasabban jegyzett csapatokhoz. Gratulálok az Astrának a bajnoki ezüsthöz!”

Dombó János: “A nagy hőség rányomta bélyegét a mai mérkőzésre, így ez meg is határozta a játék képét. Azt gondolom, megérdemelt különbséggel nyert a csapatunk. Megítélésem szerint vitatható büntetővel szerzett vezetést a Szeged, de nem sokkal több, mint 20 perc után kialakult az a különbség, amely jelenleg reálisan a két csapat között fennáll. Nem volt látványos játék, nem volt eget rengető iram, viszont volt negyvenegynéhány fok a napon! A lányok mindent megtettek azért, hogy győztesen hagyják el a pályát, és meglegyen az ezüstérem. A pokoli melegben annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez kellett. Ettől függetlenül gratulálok a Szegednek, mert nagyon harciasan játszottak, sőt helyenként szép támadásokat is vezettek!”

További eredmények:

MTK Hungária FC – Viktória Trend Optika FC 4-0 (2-0)
1. FC Femina – Hegyvidék SE 0-1 (0-0)

A női labdarúgó NB I felsőházi rájátszás jelenlegi állása:

noi_labdarugo_nbi_2012-2013_9f_rajatszas

no images were found

Előző sztori

Új kötet a szegedi piarista gimnázium újraindulásáról

Következő sztori

Vízilabda: szerdán Universiade-főpróbát tart Szegeden a Vincze-csapat