Közélet

Mintegy 200 esethez riasztották a tűzoltókat a tegnapi vihar miatt

Mintegy 200 esethez riasztották a tűzoltókat a tegnapi vihar miatt

2013. június 23., vasárnap
Mintegy 200 esethez riasztották a tűzoltókat a tegnapi vihar miatt

A szombati viharok miatt országszerte mintegy 200 esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton

azt mondta, hogy elsősorban az erős szél és a jégeső okozott gondot. Több mint 110 esetben kidőlt fa, épületkárok miatt riasztották a tűzoltókat, több helyen a nagy mennyiségű csapadékvíz eltávolítására volt szükség. A viharban középületek mellett több lakóépület is megrongálódott. Emiatt több embernek kellett elhagynia otthonát. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 19 embernek, Jász-Nagykun-Szolnok megyében négy embernek kellett elhagynia lakhatatlanná vált otthonát - mondta a helyettes szóvivő. Vas megyében Ikervár, Pecöl és Megyehíd településeket érte leginkább a vihar, elsősorban lakóházak károsodtak. Hajdú-Bihar megyében Körösszakál településen okozta a legnagyobb kárt a vihar, a szél leszakította a sportcsarnok tetejét. Körösszakálon a meteorológiai szolgálat már délután óránként 123 kilométeres erősségű széllökést is regisztrált. Pest megyében Cegléden az intenzív jégeső 19 lakóház tetőszerkezetét rongálta meg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetése a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt több megyében is érvényben van vasárnap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.