Megkönnyítik az e-útdíjra való átállást

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Együttműködést kötött a www.utdij.hu és a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége, hogy megkönnyíthessék a bel- és külföldi fuvarozók számára az e-útdíjra való átállást Magyarországon.

Mivel a VJASZSZ egyik legfontosabb feladatának a tranzitforgalom folyamatos tájékoztatását tartja, kezdeményezésükre az utdij.hu több nyelven is elérhető, részletes tájékoztatást jelenít meg weboldalán, illetve juttat el a VJASZSZ partnerei részére, hogy a fuvarozók mindenről értesülhetnek, amit az átállásról, illetve az új rendszerről tudniuk kell. Bók Mihály, a VJASZSZ társelnöke felhívta még a figyelmet arra is, hogy már jelenleg is csökkent az országon áthaladó tranzitforgalom, amely az útdíj bevezetésével, illetve Horvátország július 1-jével történő EU-csatlakozásával tovább mérséklődhet, akár jelentős költségvetési bevételkiesést okozva.

A 3,5 tonnánál nehezebb teherautót vezetők július 1-jétől már akár egy beszerelést nem igénylő fedélzeti egység segítségével is megfizethetik a használatarányos útdíjat. A járműszerelvények változó tengelyszámadatának módosítását is támogató OBU S900 nevű fedélzeti eszköz segítségével az útdíj automatikusan, elektronikus úton, a jármű megállítása nélkül is rendezhető, vagyis az útdíjbevallás egyszerűbbé válik.

Előző sztori

Tízmásodpercenként vált jelmezt Scarlett a szabadtérin + VIDEÓ

Következő sztori

Kezdődnek a középszintű szóbeli vizsgák