Közélet

Megkönnyítik az e-útdíjra való átállást

Megkönnyítik az e-útdíjra való átállást

2013. június 14., péntek
Megkönnyítik az e-útdíjra való átállást

Együttműködést kötött a www.utdij.hu és a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége, hogy megkönnyíthessék a bel- és külföldi fuvarozók számára az e-útdíjra való átállást Magyarországon.

Mivel a VJASZSZ egyik legfontosabb feladatának a tranzitforgalom folyamatos tájékoztatását tartja, kezdeményezésükre az utdij.hu több nyelven is elérhető, részletes tájékoztatást jelenít meg weboldalán, illetve juttat el a VJASZSZ partnerei részére, hogy a fuvarozók mindenről értesülhetnek, amit az átállásról, illetve az új rendszerről tudniuk kell.

Bók Mihály

, a VJASZSZ társelnöke felhívta még a figyelmet arra is, hogy már jelenleg is csökkent az országon áthaladó tranzitforgalom, amely az útdíj bevezetésével, illetve Horvátország július 1-jével történő EU-csatlakozásával tovább mérséklődhet, akár jelentős költségvetési bevételkiesést okozva. A 3,5 tonnánál nehezebb teherautót vezetők július 1-jétől már akár egy beszerelést nem igénylő fedélzeti egység segítségével is megfizethetik a használatarányos útdíjat. A járműszerelvények változó tengelyszámadatának módosítását is támogató OBU S900 nevű fedélzeti eszköz segítségével az útdíj automatikusan, elektronikus úton, a jármű megállítása nélkül is rendezhető, vagyis az útdíjbevallás egyszerűbbé válik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.