Labdarúgás: új vezetőség, új edző, új időszámítás Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

makohfc_02_mjEgyre kevesebb a nyitott kérdés a Makó FC következő szezonját illetően, s az is eldőlt, hogy a klub Bódi Attilával készül a megyei I. osztályú bajnokságra.

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának utolsó előtti helyén végző Makó FC honlapján közöltek szerint többek között bizonyossá vált, hogy Krucsó Ákos, az M-Foci Kft. eddigi ügyvezetője marad pozíciójában. Munkáját a jövőben a Gyömbér Péter, Kacsner István, Kalász Zoltán, Ménesi Gábor és Tóth László alkotta 5 fős tanácsadói kör fogja segíteni, akik elsősorban az anyagi feltételek biztosításáért felelnek, míg az ügyvezető az adminisztrációs feladatokat végzi, mely magában foglalja a szerződések, igazolások ügyintézését és egyéb szervezői tevékenységet, az edzővel, játékosokkal történő kapcsolattartást. Ez automatikusan azt is jelenti, hogy a csapatnál nincs elnöki funkció, hiszen jelen esetben egy kft.-ről van szó, amely gazdasági társaság nem pedig egyesület – hangsúlyozzák a honlapon.

Az új felállástól új szemléletet, új lendületet, új impulzusokat, azaz új időszámítást remél az ügyvezető. A vezetőedzői feladatok ellátására Bódi Attila hajdani makói játékost kérte fel a klub, melyet a “Jenő” becenéven is közismert, bomba erejű lövéseiről elhíresült szakember el is vállalt. Munkahelyi elfoglaltsága okán előforduló esetleges hiányzásakor pályaedzői státusz híján Czirbus Gábor látja el a segítői feladatokat az edzéseken. Az eddigi vezetőedző, Bány Tamás a jövőben játékosként szolgálja a zöld-sárga csapatot, míg Kolozsvári János az utánpótlásban kapott és vállalt szerepet.

A héten már folytak a tárgyalások a játékosokkal, s a keret 80 %-a marad. Mint írják, a legfőbb szempont az, hogy makói, vagy környékbeli játékosok alkossák a csapatot, így 1-2 rutinos helyi kötődésű játékos megtartása, illetve visszahozatala várható. Mivel kevesebb pénzből, kisebb költségvetésből gazdálkodik a klub, ezért csak abban az esetben lehetséges mondjuk szegedi vagy más városbeli játékos érkezése, ha nem sikerül a keret minőségi kialakítása. Azonban a valós akarat a makói fiatalok szerepeltetése – fogalmaz a tudósítás. Hozzáteszik: annyi már bizonyos, hogy Halász Krisztián családi okokra hivatkozva a visszavonulás mellett döntött.

Bódi Attila vezetőedző segítségével 1-2 héten belül véglegessé válik a keret és ezután történik meg az edzőmérkőzések lekötése. A megyei I. osztályban cél az első évben az 1-6. helyezés, de a bajnoki cím megszerzéséről sem kívánnak lemondani. Amennyiben a korábbi évekhez képest lényegesen erősebb megyeegyben ez az első évben mégsem jönne össze, nem történik tragédia, hivatalosan 2-3 év alatt szeretnének ismét NB III-as makói csapatot látni az Erdei Ferenc téri stadionban – írják a klub honlapján.

Előző sztori

Martonyi: örömteli a roma közösségek önszerveződése

Következő sztori

A zápor sem győzhette le az ünnepet – nemzeti értékünk, a szőregi rózsa + FOTÓK, VIDEÓ