Labdarúgás: röszkei diadal a Marika-kupán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fk_roszke_mj 15A szegedi diszkoszvetősök fiataljait múlta felül a Röszke legénysége a hagyományos alsóvárosi futballtorna fináléjában.

44. alkalommal rendezték meg Szegeden a Szabadság téren a Marika-kupa labdarúgótornát. Az eseményre a házigazda IKV Alsóváros két másik megye III-as együttest, a Pázsit-UTC II.-t, illetve a Röszke SK II.-t, valamint a címvédő FK 1899 Szegedtől ezúttal az U19-es gárdát hívta meg.

Az első délelőtti elődöntőben a kék-feketék fiataljai csaptak össze a rendező csapattal, s a tavalyi döntő egyfajta visszavágóján 6-3-as sikerrel jutottak a fináléba. Oda drámai mérkőzést követően követték őket a röszkeiek, akik 4-4-as döntetlen után büntetőkkel 5-4-re verték a Pázsitot. Roppant kiélezett meccs volt, bárki nyerhetett volna, végül Fortuna a Röszke kezét fogta meg.

A Tóth “Pipu” István által szervezett, ezúttal is remek hangulatú viadal délután a helyosztókkal folytatódott. A bronzérmet a Pázsit szerezte meg az Alsóváros elleni viszonylag sima sikerével. A döntőben a megye III. Homokháti csoport negyedik helyén záró Röszke II.-t érezhetően repítette az előző tizenegyespárbaj adta lendület. A szegediek ifjú alakulata egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést ellenfelével, ahol az idősebb, rutinosabb és fiatal futballisták ideális elegyet alkottak ezen a napon. Az elfáradó FK-val szemben aztán fordulást követően érvényesült a Röszke fizikális és taktikai fölénye.

44. Marika-kupa, Szeged-Alsóváros:

Elődöntők:

FK 1899 Szeged U19 – IKV Alsóváros 6-3
Röszke II. – Pázsit-UTC II. 4-4; tizenegyesekkel: 5-4

A 3. helyért:

Pázsit-UTC II. – IKV Alsóváros 6-0 (3-0). Gól: Tanács (2), Torjai, Jursich, Molnár, Ördögh

Döntő:

Röszke II. – FK 1899 Szeged U19 7-3 (3-2). Gól: Hoffmann (3), Szeles, Szűcs Sz., Szűcs D., Csehó, illetve Péntek G. (2), Forró

Tekintse meg az FK 1899 Szeged U19 – IKV Alsóváros elődöntő fotóit!

no images were found

Tekintse meg a Röszke II. – FK 1899 Szeged U19 finálé képgalériáját!

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: balhés szegedi búcsú az NB II-től + FOTÓK, VIDEÓK

Következő sztori

Kézilabda: lebirkózták a szlovákok a Mocsai-gárdát + FOTÓK