Sport

Labdarúgás: gálameccsel búcsúzott három FK-legenda + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: gálameccsel búcsúzott három FK-legenda + FOTÓK, VIDEÓ

2013. június 29., szombat
Labdarúgás: gálameccsel búcsúzott három FK-legenda + FOTÓK, VIDEÓ
fk_gala_mj 15

A kék-feketék egy megyei all star-csapat és az FK 1899 Szeged gárdájának barátságos összecsapásával köszöntek el Dóra Jánostól, Meszes Csabától és Nagy Vincétől.

Egy bosnyák szélhámos által újra padlóra küldött szegedi csapat megszűnése után az árván maradt szurkolók (milyen ismerős helyzet ez Szegeden…) úgy döntöttek, hogy saját egyesületet alapítanak, amely őrizni fogja a kék-fekete mez és a diszkoszvetős címer misztériumát. A 2005-ös alapítás óta a szurkolók csapata 230 meccset játszott, a megye harmadik vonalából fokozatosan haladva a megye élvonaláig menetelt, ahol idén magabiztosan érte el a bennmaradó pozíciót. Az FK-ról elmondható, hogy ritkán látható összetartás jellemzi a gárdát, az egyik legprofibb amatőr klub a megyében. Idén három meghatározó, „régi motoros” teszi le bukósisakot, futballra fordítva: akasztja szögre a cipőt. Az egyik

Meszes Csaba

, aki a kék-feketék oszlopos tagja volt a kezdetektől, rekordtartó a maga 178 meccsével, melyből 158-szor kezdőként lépett pályára, védőként 6 gól, 32 sárga, 1 piros lap fűződik a nevéhez.

Nagy Vince

118 meccsen játszott, 104-szer kezdett, 7 gól, 29 sárga, 3 piros a mérlege, ő az ötödik az örök-rangsorban.

Dóra János

, a csapat gólgyárosa, gólvágója, gólfelelőse, gólbábája, gólteremtője, „gólgólja”… a szurkolók csak „Janigólnak” becézik. A megye NB II-őt is megjárt népszerű csatára a megyekettes küzdelmekben csatlakozott az FK-hoz, 92 meccset játszott, 89-et kezdőként, 79 gólt szerzett, 15 sárga és 1 piros. Dóra János ezzel második az FK örök házi góllövőlistáján a 80 gólos

Ács Sándor

mögött, igaz utóbbi támadó góljai java részét a megyeháromban szerezte. A távozókat egy kedves gesztussal engedte útjára a klub: gálameccset szerveztek.

A mérkőzés előtt az egyesület névvel ellátott kék-fekete retrómezt ajándékozott a visszavonuló játékosoknak. Dóra János egykori csapattársai egy emlékplakettet, Gidai Sándor az UTC elnöke – ahol mindkét játékos először kezdte bontogatni szárnyait – egy-egy ajándékkal kedveskedett. Talpai János, az újszentiváni csapat egykori elnöke a félidőben külön köszöntötte Dóra Jánost, aki sok góllal ajándékozta meg a klubot. A remek hangulatú találkozón színvonalas küzdelem zajlott, melybe belefért a humor is olykor. A szép számmal megjelent publikum láthatott kidolgozott akciókat, és bombagólokat is. Külön színfoltja volt a mérkőzésnek, a búcsúzó Dóra János kisfiának, a 11 éves Dóra Donátnak a játéka, aki góllal mutatkozott be, sőt az ellenfél kapusának még taktikai faultot is be kellett mutatnia, hogy megakadályozza a gólszerzésben. A mérkőzés után a két csapat családtagokkal, szurkolókkal közösen vacsoráztak és beszélgettek. http://www.youtube.com/watch?v=5V0yb8IPZcM

Gálamérkőzés:

FK 1899 Szeged – Dóra János barátai 4-5 (1-2) Felső Tisza parti stadion, 200 néző. Vezette: Szalai (Somodi, Juhász). FK 1899 Szeged: Brinczvik – Meszes Cs., Havas, Turján, Burzon, Fodor L., Dervaderics, Herczeg, Imre Z., Forró, Csuka. Cserék: Meszes T., Dóra J., Barta, Onita, Fejes, Dóra T., Szecska, Lajkó, Dóra D. Vezetőedző: Hüvös Gábor. Dóra János barátai: Varga – Rau, Mórocz, Molnár, Krausz, Rácz, Kiss, Ádelhardt, Martóti, Székely, Dóra J. Cserék: Dobó – Kurucsai, Gémes, Kószó, Turján, Tóth A. Vezetőedző: Szalai István. Gólszerzők: Imre, Csuka, Meszes Cs., Dóra D. ill. Maróti 2, Dóra J. Gémes, Tóth A.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.