Labdarúgás: bordányi diadalával még reménykedhet az UTC

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

UTC_Csongrad_MJ_16 Gajdacsi Mátyás mesternégyese a tizenegyedik helyre repítette az újszegedieket. Bár elvben hat kiesővel kell számolnunk, szerencsés esetben még bennmaradhat az UTC.

Bordányi vendégjátékuk során a bennmaradás volt a tét a Kertész utcaiaknak, ám sorsuk nemcsak saját teljesítményükön állt vagy bukott, hiszen a Sándorfalva nagymágocsi vendégjátéka is befolyással bírt a kérdésben. Mivel ott érvényesült a papírforma, azaz alulmaradt a Mágocs, így az UTC végül idegenbeli sikerével odaérhetett a tizenegyedik helyre, ami még sokat érhet a későbbiekben.

Az újszegediek végig mezőnyfölényben futballozva, magabiztos teljesítménnyel nyertek Bordányban. A hazaiak a második félidő egy húszperces szakaszában játszottak csak igazán jól, akkor több átlövéssel veszélyeztettek, de Tombácz Róbert eszén nem tudtak túljárni. Ezt leszámítva a fekete-fehérek akarata érvényesült, már a bordányi térfélen letámadtak, ez a taktika pedig kiválóan működött, ráadásul párosult egy parádés egyéni teljesítménnyel, a négygólos Gajdacsi Mátyáséval, így vezetett sikerre.

Az első találtra a 33. percig kellett várni. Ekkor Erhardt Szilárd szerzett labdát a hazai térfél közepén, Dürgő Péterrel és Gajdacsival három a kettő ellen vezették, majd Gajdacsi elé tálalt, aki szépen helyezett a hosszú sarokba; 1-0. Öt minutummal később Dürgő lépett ki, kicselezte a védőt, majd elhúzta a bogyót a portás mellett, visszafordult, középre ívelt, Gajdacsi pedig 1 méterről tolta a lasztit az üres ketrecbe; 2-0.

A szünet után nem sokkal ismét zörgött a pályaválasztó hálója. A 49. percben Lázár Gábor rohamozott a bal szárnyon, kicselezte emberét, majd a jól keresztbe mozgó Gajdacsi elé bökte a labdát, aki a kapus mellett gurított a ketrecbe; 3-0. A 66. percben szerezte saját maga és csapata negyedik gólját a bombaformában focizó csatár. Ekkor Bilics Igor 30 méterről végezhetett el szabadrúgást, a hosszúra ívelt, ahonnan Gajdacsi gyönyörűen fejelt vissza a hosszú sarokba; 4-0. Örömfocival zárult a meccs, még az egyébként hálóőr Béry István is lehetőséget kapott a mezőnyben a vendégeknél.

Sikerével az UTC 30 pontot gyűjtött, s a tizenegyedik helyen zárt. Elviekben az NB III-as átszervezés következtében hat kiesővel kell számolnunk, de az újszegedieknek jó esélyük van a bennmaradásra. Ehhez az kell, hogy akár a bajnok Tápé feljusson az osztályozón az NB III-ban, vagy a zöld asztalnál úgy alakuljon, hogy valamelyik most búcsúzott NB III-as egységünk mégis indulási jogot szerez, vagy a megye II-ből ne legyen két feljutó…

Labdarúgó megyei I. osztály 29. forduló:

Bordány SK – Ujszegedi TC 0-4 (0-2).
Bordány, 100 néző, vezette: id. Péter-Szabó (Kolozsvári, Kovács D.)
Bordány: Kádár-Németh – Mészáros, Dobó, Farkas (Lippai), Bán, Hegedűs, Masír, Zádori, Retek, Kozma, Szabó. Játékos-edző: Retek Flórián.
UTC: Tombácz R. – Tombácz G., Szántó, Bilics, Dobi, Balogh Á., Lázár, Joó (Csonka), Erhardt (Béry), Gajdacsi, Dürgő (Szűcs). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gól: Gajdacsi M. (4 – 33′, 38′, 49′, 66′)

Pálfy Zoltán: “Sportszerű mérkőzésen sportszerű ellenfelet győztünk le magabiztos játékkal. Úgy gondolom, a tizenegyedik hellyel nagy esélyünk van a bennmaradásra.”

Előző sztori

Labdarúgás: a SZVSE elleni négyessel bronzos a Csanádpalota

Következő sztori

Csokifagyi-háború dúlt a szegedi plázában + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek