Kosárlabda: ismét vereség az oroszoktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeszedettebb játékot mutatva is újabb nagy vereséget szenvedett az Universiadéra hangoló magyar U20-as női kosárlabda-válogatott a kazanyi favorit oroszok ellen.

A pénteki nagyarányú hazai vereséget követően szombat délután ismét megmérkőzött a július 6-án kezdődő kazanyi Universiadéra készülő magyar és orosz U20-as női kosárlabda-válogatott az újszegedi sportcsarnokban. A második mérkőzésen küzdelmes első negyedet vívtak a felek, igaz, az oroszok gyorsan érvényesítették magassági és tudásbeli fölényüket, így 9 pontos vezetéssel várhatták a folytatást 19-10-ről. A második negyed már jobban sikerült, köszönhetően a hazaiak rengeteg labdaszerzésének – amiben egyébként is remekelt a magyar csapat, hiszen összesen 24-szer sikerült elorozni a játékszert az ellenféltől – így a különbség nem nőtt számottevően (22-33). A harmadik negyedben aztán nagyon nagy hullámvölgybe kerültek a mieink, amelyből nem sikerült kivergődni, így az oroszok 22-1-es negyedet produkálva 55-23-ra léptek meg. Az utolsó negyedben sikerült javítani és ismét szorosabb etapot produkálni, ami végül kialakította a 35-70-es végeredményt.

Kétségtelen, ez a vereség is kiütéses, ám hozzá kell tenni, hogy az orosz válogatott és a magyar eltérő célokkal vág neki az egyetemi-főiskolai sporteseménynek, s a mieinknél ezúttal sem léphetett pályára három meghatározó ember, amint ezekre Gáll Tamás edző is felhívta a figyelmet a mérkőzést követő nyilatkozatában. “A páros negyedek mind vállalhatók és értékesek voltak, de egyértelműen megmutatkozott a tudáskülönbség a mai mérkőzésen is a mieink, és a végső Universiade-győzelemre is esélyes oroszok között” – értékelt a szakember. “Csapatunkhoz csatlakozni fog a felnőtt válogatott kínai túrájáról hazatért Krivacevic Tijana és Bálint Réka is, továbbá centerposzton számíthatunk Győri Dorottyára is, aki kisebb sérülés miatt nem léphetett pályára pénteken és szombaton, ő is csapatunk erősségének fog számítani Kazanyban. A héten egyébként a szegedi találkozókon kívül két további edzőmeccset is vívtunk Szerbiában, ahol előbb 65-59-re, majd hosszabbításban 68-67-re vertük a miénkhez hasonló erősségű házigazdákat, mindkettő nagyon értékes diadal számunkra. Az orosz válogatott túlzottan nagy falat volt, de ezeknek a találkozóknak is megvan a maguk tanulsága” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Gáll Tamás.

Felkészülési U20-as női kosárlabda-mérkőzés:

Magyarország – Oroszország 35-70 (10-19, 12-14, 1-22, 12-15)
Magyarország: Baksa 2, Varga Zs. 5, Adamecz 6, Mansare 3, Zele 9. Csere: Ambrus 4, Szabó 1, Kobolák 2, Őri 3/3, Velkey, Mányoki. Edző: Gáll Tamás.

Előző sztori

Magyarország 13 százalékkal több uniós agrártámogatást kap

Következő sztori

Nyílzápor – a nyíl elszáll, a hagyomány megmarad + FOTÓK