Kosárlabda: 43 pontos vereség az oroszoktól Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyarányú vereséget szenvedett a kazanyi Universiadéra készülő női kosárlabda-válogatott az oroszoktól Szegeden.

A július 6-án kezdődő kazanyi rendezésű 27. Nyári Universiadéra készülő magyar U20-as női kosárlabda-válogatott pénteken és szombaton vív felkészülési mérkőzést az oroszok hasonló kategóriájú legjobbjaival. A péntek délután az újszegedi sportcsarnokban rendezett első összecsapáson a kisebb sérülés miatt kórházi vizsgálat miatt távol levő, az Egyesült Államokban tanuló Győri Dorottyát nélkülöző hazai csapat már az első perctől kezdve alárendelt szerepre kényszerült a magas és erős oroszokkal szemben, akik végig irányítva a játékot fokozatosan növelve előnyüket kiütéses győzelmet arattak a mieink felett. A mieinket nem erősíthette a felnőtt válogatott kínai túrájáról hazatért Bálint Réka és Krivacevic Tijana sem. Szombaton 16 órától ismét az újszegedi sportcsarnokban újból összecsap a két gárda.

Felkészülési U20-as női kosárlabda-mérkőzés:

Magyarország – Oroszország 37-80 (11-19, 10-23, 8-20, 8-18)
Magyarország: Varga Zs. 6, Mányoki 2, Mansare 4, Kobolák 4, Őri 3/3. Csere: Baksa 4, Ambrus 4, Velkey 5/3, Szabó 2, Zele 3, Adamecz. Edző: Gáll Tamás.

Gáll Tamás: “Már az elején érvényesítették magasságbeli és fizikai fölényüket az oroszok, akik a védekezésükkel folyamatosan szétziláltak minket, s szinte csak kiszorított helyzetekből dobhattunk kosárra. Bár fájó a vereség, de ilyen arányban is megérdemelten nyert a nem ugyanabban a dimenzióban játszó orosz válogatott.”

Előző sztori

Irreális tojásakciók az üzletekben?

Következő sztori

Változnak egyes postai szolgáltatások hétfőtől