/

Huszonötmillió forintból újulnak meg Szeged balesetveszélyes játszóterei

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

becsikrt01_gsAz ifjúsági és sportbizottság szerdai döntése értelmében csaknem tucatnyi szegedi játszóteret tesznek korszerűbbé, biztonságosabbá.

A Fidesz-KDNP frakció javaslatára a 2011-es költségvetésben különített el először speciális keretet a szegedi önkormányzat játszóterek felújítására, korszerűsítésére. 2011-ben 45 millió forint állt rendelkezésre erre a célra, tavaly 18,154 millió forint felosztásáról határozhatott az ifjúsági és sportbizottság. 2013-ban Botka László (MSZP) polgármester 16 millió forintra tett javaslatot költségvetési előterjesztésében, ezt a Fidesz-KDNP kezdeményezésére végül 25 millióra emelték. Az illetékes bizottság szerdai ülésén döntött a keret felosztásáról a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által összeállított szakmai anyag alapján.

A testület többsége a Hüvös László (Fidesz-KDNP) humán közszolgáltatási tanácsnok és Szentgyörgyi Pál (MSZP) elnök által javasolt komplex csomagot támogatta, melynek értelmében az idei esztendőben tíz szegedi játszótér – köztük belvárosi, panelkörzeti mellett tápéi, újszegedi gyermekparkok is – válik szebbé, jobbá, korszerűbbé, biztonságosabbá, kettő pedig “tartalékba” kerül, amennyiben a környezetgazdálkodási kft. a kivitelező vállalkozással folytatandó tárgyalásokon költségmegtakarítást tud elérni. Mindemellett tavalyról áthúzódó tételként ebből a keretből fedezik a Bartók téri játszótér befejező munkálatait.

no images were found

A szocialista képviselő, Kónya Gábor kiemelte, a Hommonai utcai játszótér felújítása azért fontos, mert az három éve torzóként éktelenkedik, azóta nem jutott forrás a rendbetétel kiteljesítésére. Pocsai Blanka (Fidesz-KDNP) újszegedi képviselő pedig ismertette, körzetében mindösszesen két játszótér áll a gyerekek rendelkezésére, a Haladás utcában, illetve az Erdélyi téren (ugyanis a Holt-Maros-partit korábban vandálok tették tönkre, a Hargitai utcait pedig baleset-veszélyessége okán kellett lebontatni, miután magánkézbe került). Utóbbi területen az új szabványelőírások miatt négy balesetveszélyes játék bontása vált kötelezővé, a most megszavazott támogatásból pedig emellett bővíthetnek is, hiszen az eddigi három helyett öt nagyszerű játékelem szórakoztathatja az apróságokat.

A következő játszóterek újulhatnak meg Szegeden 2013-ban:

Tanító téri játszótér: 1 357 630 forint
Balaton utcai játszótér: 291 592 forint
Római körúti játszótér: 1 728 724 forint
Bécsi körút 33. szám alatti játszótér: 1 997 456 forint
Kolozsvári téri játszótér: 5 976 620 forint
Erdélyi téri játszótér: 4 499 610 forint
Vajda utca 11-13. szám alatti játszótér: 1 666 240 forint
Homonnai utcai játszótér: 1 666 240 forint
Selyem utca – Csaba utca tömbbelső játszótere: 1 489 202 forint
Máltai Játszótér és Játszóház: 500 000 forint
Bartók téri játszótér befejezése (2012-ből áthúzódó tétel): 3 657 600 forint

Tartalékban:

1.: Vág utca – Cső utcai játszótér: 1 969 008 forint
2.: Hont Ferenc utca – Zsitva sori játszótér: 1 749 552 forint

Fotóink a Bécsi körúton, az Erdélyi, illetve a Kolozsvári téren készültek, a jelen állapotot dokumentálják.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

A Mars téri piacról, a szőregi rózsaünnepről a Telinen

Következő sztori

Július végén nyílik az újszegedi kalandpark + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek