Bulvár

Hazatértek a Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportok

Hazatértek a Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportok

2013. június 15., szombat
Hazatértek a Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportok
0614szek18

Éjfél körül ért haza Csongrád megyébe az a 14 tűzoltó, akik Dunaszekcső térségében vettek részt az árvízi védekezésben.

Kovács Attila

zászlós, a megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport tagja elmondta: éjjel érkezett haza a tizenkét szegedi és két makói tűzoltó, akik számára csütörtök délután érkezett meg a hazautazást elrendelő parancs, amely után a Békés megyei egységgel indultak haza. A védekezési feladatok ellátása során nyolc órás váltásokban a szivattyúzást végezték el a gátak mentén, és védték a szivattyúpontokat. Mint azt a zászlós elmondta, jó kapcsolatot építettek ki a szekcsőiekkel. Étkezésüket a helyi napközi konyháján biztosították, ám ha a szolgálat esett az ebéd, vagy a vacsora ideje, a konyhás néni kocsival a szivattyúpontra hozta az ételt, ám amikor megtudta, hogy a Csongrád megyei egység hazautazik, könnyes szemmel vett tőlük búcsút. A 14 tűzoltó feladatát a már levonulóban lévő ár mentén önkéntes tűzoltók és Pécsről érkezett rendőrök vették át, a hazaérkezett állomány a pihenőnapot követően áll ismét szolgálatba. Csütörtökön visszaérkezett a megyébe a HUNOR hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezet négy Csongrád megyei tagja is, a Győr-Moson Sopron megyében szolgálatot ellátó két szentesi tiszt mellett az a hat tisztünk, akik Pest megyében, Vác, Verőce és Zebegény térségében vettek részt a védekezés irányításában, valamint visszatért szolgálati helyére dr.

Lánczi Adrienn

, a Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központjának orvosa is, aki a bajai védekezésnél látott el feladatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.