Közélet

Fővárosi közterületet nevezne el Horn Gyuláról a DK

Fővárosi közterületet nevezne el Horn Gyuláról a DK

2013. június 24., hétfő
Fővárosi közterületet nevezne el Horn Gyuláról a DK

A Demokratikus Koalíció levélben fordul Tarlós István főpolgármesterhez azt kezdeményezve, hogy a Fővárosi Közgyűlés nevezzen el közterületet a közelmúltban elhunyt Horn Gyuláról.

Javaslatukat azzal indokolják, hogy a volt miniszterelnök a rendszerváltozás megkerülhetetlen alakja, akinek a nevéhez a vasfüggöny szimbolikus átvágásától a keletnémet menekültek kiengedéséig, a szovjet csapatok kivonásáról szóló eredményes tárgyalástól a magyar NATO-tagság fölvetéséig a demokratikus átmenet számos mozzanata fűződik. Magyarország nyugati orientációjáért dolgozott, elkötelezett híve volt a demokratikus jogállamnak, és "bár sosem szerette meg, tulajdon árnyékát átlépve megértette, hogy a szociális piacgazdaságnak becézett kapitalizmusnak nincs alternatívája" - írták. Hozzátették, hogy a németországi Wertheimben a Németország újraegyesítésében szerzett érdemeiért már neveztek el utcát

Horn Gyuláról

. Horn Gyula volt miniszterelnök életének 81. évében múlt hét szerdán hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.