Közélet

Fidesz: a monitoring eljárásnak a felvetése is igazságtalan

Fidesz: a monitoring eljárásnak a felvetése is igazságtalan

2013. június 25., kedd
Fidesz: a monitoring eljárásnak a felvetése is igazságtalan

A Fidesz szóvivője a Magyarország elleni megfigyelési (monitoring) eljárás megindításának még a felvetését is igazságtalannak tartja, szerinte az lenne az igazságos, ha semmilyen eljárás nem indulna az országgal szemben.

Strasbourgban, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének ülésszakán kedden napirenden lesz a Magyarország elleni monitoring eljárás megindítására irányuló javaslat.

Zsigó Róbert

, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta, ez az ügy messze nem a magyar demokráciáról és alaptörvényről szól, ez egy politikai-üzleti érdekek által vezérelt rezsieljárás. Azok a külföldi körök ugyanis, amelyek érdekeit sértik a magyar kormány intézkedései, "a magyar baloldallal, liberálisokkal összefogva egy bosszúhadjáratot indítottak Magyarország ellen" - fogalmazott a kormánypárt szóvivője kérdésre válaszolva. Zsigó Róbertet arról is faggatták a tájékoztatón, hogy a Népszabadság kedden arról írt: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal legfrissebb adatai szerint az 5400 trafiknyertesből eddig mindössze 4525 vállalkozó adta be a dohánykereskedelemre feljogosító vámhatósági engedélykérelmet, és ebből csupán 3021 kapta meg. A szóvivő úgy reagált: reméli, hogy az új trafikhálózat fennakadások nélkül meg tudja kezdeni működését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.