Egyetem

Feltaláló kerestetik - Dél-alföldi Innovációs Díj 2013

Feltaláló kerestetik - Dél-alföldi Innovációs Díj 2013

2013. június 4., kedd
Feltaláló kerestetik - Dél-alföldi Innovációs Díj 2013

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége partnereivel együttműködésben idén is pályázatot hirdet a dél-alföldi régióban vállalkozások és feltalálók szellemi alkotásainak elismerésére.

Az MTA SZAB elnöksége, együttműködve a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád Megye Kereskedelmi és Iparkamarái) és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Khe.-vel, 2013. évben is pályázatot hirdet a dél-alföldi régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében. Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. A fent nevezett szervezetek képviselőiből álló szakmai kuratórium innovációs díjjal jutalmazza a három megye területéről a Szegedi Akadémiai Bizottsághoz 2013. szeptember 30-ig beérkezett pályamunkákat. Az elbírálás határideje 2013. október 30. Az eredmények kihirdetésére, a díjazott pályamunkák szakmai bemutatására 2013 novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.) kerül sor. A kuratórium döntéseinek előkészítését a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Khe szakmai tanácsaival segíti. A pályázattal kapcsolatos információk

az MTA SZAB honlapján megtalálhatók ITT

. (A nagyításért kattintson a képre!)

innovdijkiiras

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.