Elkapták a szőregi szalmabábok felgyújtóit (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szalmababA gyanú szerint két fiatal gyújtotta fel a szőregi szalmabábukat. Előállították őket.

A precíz és mindenre kiterjedő rendőri munka eredményeként a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozócsoportja fél nap alatt azonosította és előállította azt a két fiatalt, akik felgyújtották a szőregi Rózsaünnepet hirdető szalmabábukat június 17-én késő este. Kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van. Ellenük garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az ügyben kitűzött százezer forintos nyomravezetői díjat visszavonta – olvasható a police.hu-n.

Korábban írtuk:

Kedd hajnalban valószínűleg gyújtogatás áldozata lett Peti és Böbi, a szőregi rózsafesztivált hirdető óriás szalmabáb pár.

A helyszínre érkező katasztrófavédők eloltották a lángokat, de nem tudták megmenteni a szalmabábokat. Rózsavölgyi József szőregi képviselő reggel a helyszínen tartott szemlét, elmondása szerint a rendőrség vizsgálja az ügyet, nagyon valószínű, hogy gyújtogatás történt.

Százezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség

A Szegedi Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el, mivel a helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint gyújtogatás történt.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100.000 forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekményről bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Szeged, Párizsi körút 16-22.), vagy hívja a 112-es segélyhívószámot.

no images were found

Előző sztori

Jövő vasárnap rajtol Nagy László nemzetközi kézilabdás tábora

Következő sztori

A kitelepítettek csaknem kétharmada már hazatérhetett