Közélet

Együttműködnek a pénzügyőrök és a polgárőrök

Együttműködnek a pénzügyőrök és a polgárőrök

2013. június 2., vasárnap
Együttműködnek a pénzügyőrök és a polgárőrök

A feketegazdaság elleni hatékony küzdelem érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságával - közölte a NAV vám- és jövedéki szóvivője az MTI-vel vasárnap.

Suller György Attila

őrnagy közleménye ismerteti, hogy a megállapodás célja a hulladékgazdálkodáshoz kötődő közigazgatási, vám-, jövedéki-, fémkereskedelmi tevékenységek, továbbá szabálysértések, bűncselekmények felderítése és megakadályozása. A megállapodás a dohánytermékek értékesítése kapcsán tartalmazza a határozott fellépést a július 1-je után engedéllyel nem rendelkező gazdálkodókkal szemben. A szervezetek az együttműködés során kiemelten foglalkoznak a külföldi forgalmi rendszámú gépjárművek ellenőrzésével, valamint a hamis termékek, a jövedéki termékek - különös tekintettel az adójegy nélküli dohánytermékek - illegális értékesítésének megakadályozásával. Az ellenőrzések során a NAV pénzügyőrei vizsgálják ásványolajtermékek tárolására, szállítására alkalmas mobil tartályokat és tartálykocsikat, valamint a polgárőrök az illegális fémkereskedelemre utaló jelek alapján ellenőrzéseket végeznek - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.