Az NB II-ért: kisvárdai döntetlen, a döntő Szegeden + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kisvarda_szeged2011_0_gsFölényben játszott a Szeged, de nem tudtak Kisék túljárni a kiválóan védő Petranics eszén, a kiállítás után meg az iksz sem jött rosszul.

Lendületesen kezdett a Szeged, minden egyes játékos szívvel, odaadással futballozott – ami az előző meccsek nem mindegyikére mondható el – viszont a helyzetkihasználással most is voltak gondok, beszédes, hogy a vezető találat is öngólból született. A meccset fölényben nyomta végig a vendéggárda, de a hazaiak egy stabil csapat képét mutatták, akik bármikor képesek voltak egy-egy ígéretes akciót vezetni. Az egyenlítő találatot is egy harcosabb várdai időszak előzte meg. Talán lett volna esély egy utolsó nagy hajrára, igaz ugyan, hogy a bordómezesek portása, Petranics remek napot fogott ki, viszont a teljesen felesleges kiállítás visszafogottabb harcmodorra kényszerítette Kériéket. Az idegenbeli döntetlen elvileg a Szegednek jelenthet nyugodtabb hazai játékot a visszavágóra, de gólok nélkül nem mennek sokra Kisék. (Kis Robi csuklósérülése komolyabb, kiment helyéről az ízület, de a visszavágóra egy stabil kötéssel akár játszhat is a kiváló formát mutató középpályás.)

Labdarúgó NB II osztályozó:

Várda SE – Szeged 2011 1-1 (0-1)
Kisvárda, Várkert Sportpálya, 2000 néző. Vezette: Solymosi (Horváth R., Márkus)
Kisvárda: Petranics – Tóth Gy., Hegedűs (Soós 35′), Lakatos, Fodor, Farkas Márton (Koi 92′), Iván, Oláh, Miskolczi, Kornutyak (Spekker 80′), Bagin. Vezetőedző: Révész Attila.
Szeged: Belecan – Tóth I., Petrók, Kapic, Farkas Márk, Markovic, Ulvicki, Kéri (Varga 61′), Kis (Timm 86′), Farkas Z. (Dedic 78′), Jovánczai. Vezetőedző: Gálhidi György.
Gól:Markovic (öngól 52′), illetve Lakatos (öngól 30′).
Sárga lap: Iván (57′), iletve Jovánczai (55′).
Kiállítás: Jovánczai (74′).

Révész Attila: “Az első félidőben nagyon megilletődötten játszottunk, nem mertük felvállalni az 1-1 elleni játékot. Ennek oka lehetett az is, hogy jóval erősebb ellenfél ellen játszottunk, mint az NB III-ban megszokhattuk. A második félidőben már sokkal bátrabbak voltunk, ekkor már a szurkolóknak is élvezhető volt a játékunk. Mindkét kapu előtt főleg a beívelések, szögletek után alakultak ki lehetőségek. A vége felé már nem forogtak a kapuk veszélyben, mindenki a biztonságra törekedett. A visszavágóra a Szegednek lesz nagyobb esélye a hazai pályán. A mi csapatunkban több meghatározó játékos is sérülten játszott, Hegedűst le is kellett cserélnem. Valószínűleg ők a jövő hétre sem épülnek fel, azzal kell kiállni, ami a rendelkezésünkre áll. Gratulálok a Szegednek is, mert kulturáltan futballoztak.”

Gálhidi György: “Nehéz szavakat találni a mai teljesítményünkre, ismét alulmúltuk önmagunkat. Ragyogóan kezdtünk, támadtunk és a vezetést is megszereztük, de jellemző, hogy a helyzeteink elől továbbra is kimaradtak, a gólt is egy támadásunk után elveszített labdából kaptuk. 1-0 után lelassítottuk a saját ritmusunkat, elkezdünk hátul passzolgatni, visszamentünk 50-60 százalékos fordulatszámra és elmaradtak az addig gyártott gyors kontrák is. Nem tudtunk már felpörögni, amikor az ellenfél talált egy gólt – nagyon nehéz fél órát éltünk át a második félidőben. Amikor megszereztük a gólt, azt hittük zsebünkben a mérkőzés, fejben nem követtük a játékot.”

Nézze meg a SZEGEDma TV videó-összefoglalóját!

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

92′ Kapic és Miskolczi kakaskodásért kaptak sárgát, tart a hosszabbítás, majd vége a meccsnek.

91′ Hazai csere. Farkas Márton helyett Koi jön.

89′ Dedic tekert, Petranics magabiztosan, előrevetődve véd.

88′ A Szeged már komótosan, biztosan védekezve játszik. Kezezésért szabadrúgás a Szegednek a 16-os bal sarkáról.

86′ A második veszélyes szöglet tekeredik el a fejek előtt. Csere, a kezét fájlaló Kis helyére Timm jött.

83′ Lakatos 28 méteres átlövése csúszik szögletre. Oláh fejel fölé 5 méterről – beszorultak a vendégek.

81′ Miskolczi csúsztat fölé berobbanva egy jobbról feltett labdára – centikkel véti el.

80′ A hazaiak is cserélnek: Spekker jön Kornutyak helyére.

78′ Szegedi csere, Farkas Zoltán helyére Dedic jön be.

75′ Kis mint hal a vízben, úgy csusszan be a védők között három csellel egészen a 16-os vonaláig, középről lő, s a kilépő, szöget záró Petranics nagy bravúrral, balra vetődve védi a löketet.

74′ KIÁLLÍTÁS! Jovánczai szövegelésért megkapja második sárgáját, így kiállították.

69′ Most bal oldalról ível kapu elé Farkas Z. újra a hazai kapus kezébe. Nyom a Szeged.

66′ Farkas Z. jobb oldali szabadrúgását tekeri kapura, Petranics a léc alól öklözi szögletre, a sarokrúgást pedig lehúzza a hazai “keeper”.

no images were found

64′ Kornutyak lőtt el egy felpattanót kapásból 22 méterről, a löket az előrevetődő Belcan ölében halt el.

61′ Kéri helyére Varga jött be.

60′ Kis bal oldali szögletét Petranics húzza le. Kijött a szorításból a vendégalakulat, mert bizony a félidő első szakaszában nagy roham alatt voltak.

57′ Iván lő egy nagyot 20 méterről fél méterrel fölé, majd később besárgul.

55′ Jovánczai kapott sárgát.

54′ Miskolczi-bomba 25 méterről, Belecan balra dőlve véd.

52′ GÓÓÓL! 1-1 Ismét egy öngól. Egy tömegbe balról belőtt labda a menteni belépő Markovic lábáról pattan a hálóba 2 méterről.

51′ Kapic egy átívelés után tüzel a bal oldalról, 10 méterről, a hosszú kapufához érkező Jovánczai feje felett is elsuhant a labda.

50′ Farkas Z. teker középre Uilvicki passza után a 16-os bal sarkától, Kéri veszi meg 6 méteren, de hátulról szerelik.

48′ Farkas Zoltán lábában volt két helyzetkialakítás, de sem Kis, sem Jovánczai kiugratásánál nem volt pontos. “Nyugi, nyugi Zoli!” – szólt Kapic.

46′ Elkezdődött a második félidő.

SZÜNET

45′ + 4′ Vége az első félidőnek.

no images were found

45′ + 2′ Farkas Z. felívelését húzta le Petranics.

45′ + 1′ A végére Miskolczi eresztett el egy bombát 28 méterről, ami éppen elsuhant a felső léc fölött.

42′ Kis szabadrúgása a bal oldalról 35 méterről, az első ember kivágja, a másik oldalon a félpályánál ápolásból visszaengedett játékos, Oláh tört ki majdnem ziccerben, de a visszaérkező Kis szerelte.

39′ A játékot továbbra is a vendégek irányítják. Lapos bejátszásokkal operálnak a bordómezesek, de fegyelmezett és zárt védekezéssel mindent hárítanak eddig Petrókék.

35′ Kényszerű csere, Hegedűs helyére Soós érkezik.

34′ Tóth Imre bejátszásával Jovánczai fordul le 7 méternél a bal oldalon lő, de a felső sarok mellett szál el labdája.

30′ GÓÓÓL! 0-1 Markovics kap labdát a jobb oldalon, a 16-os vonalról élesen a kapu elé lő, és egy menteni akaró hazai játékosról, Lakatosról a hálóba pördül a labda.

28′ A hazai kapust kellett ápolni, rosszul nyúlt bele a labdába. Folytatja a játékot.

27′ Kis 23 méteres átlövése suhant ki a bal kapufa mellett egy hazai lábat érintve. A szögletet Petranics kiöklözte, majd védte Kis újabb próbálkozását.

25′ Bagin cselezett a szegedi 16-os vonalán, kijátszotta a jobb szélre Farkas Mártonnak, akit Farkas Márk szerelt végül.

22′ Kis – Kéri összjáték után a jobb szélen utóbbi játékos próbálta becsapni védőjét, két csel után már a 16-oson belül volt, de hosszan szöktette magát, és csak spiccel tudta bejátszani a labdát, így a bordó védőké lett a bőr.

no images were found

21′ Miskoczi próbálkozott 25 méterről egy átlövéssel, jócskán mellé.

18′ Az utóbbi percekben a hazaiak próbálták áttörni a szegedi falat. A bejátszások nem találták meg Ivánt és Bagint.

14′ Fölényben a Szeged 2011, Petranicsnak kellett kifutnia, hogy felvegye a labdát Kéri elől, a hazaiak támadásai 30 méterre a szegedi kaputól eddig mindig megakadtak.

10′ Két szegedi helyzet. Előbb Kéri előzte meg a jobb összekötő helyén egy keresztlabdánál védőjét, a kapu felé tört, majd a kifutó Petranics felett átpörgetett, de a jobb kapufa mellett centikkel távozott a játékszer. Később Kis tört be balról, 14 méterről lőtt, de a hazai portás jól zárta a szöget.

8′ Kéri jobb oldalon vett meg egy magasan ívelődő labdát, Kis felé passzolt, a labda Farkas Z. elé kerül, aki 22 méterről lőtt, a bal sarok mellé fél méterrel.

4′ A pályán egyelőre a mezőnyben folyik a harc. A Várda a jobb szélen próbálkozott, ott Farkas Z. szerelt, a másik oldalon Kis ment volna el a bal szélen, de a hazai védő nem ette meg a testcselét.

2′ Kisebb közjáték, a vendégszurkolók nem tudták feltenni a drapériáikat a széles bokorsövény miatt, így az oldalvonal mellé beléptek, és úgy helyezik ki a zászlókat, Egy percet állt a játék.

1′ A Szeged kezdte a mérkőzést.

16.57: Kifutnak a csapatok. A hazaiak tiszta bordóban a Szeged kék-fehér csíkos felsőben és fehér alsóban játszik majd. Az idő igen kellemes, viharfelhőknek nyoma sincs, 23 fok körül lehet, néha felerősödik a szél. Megjöttek a szegedi ultrák is. A pálya körül 1800 néző biztosan összegyűlt már.

16.50: A csapatok már befejezték a melegítést, az öltözőben “szépítkeznek” a kezdéshez. A Várda SE mintegy 25-30 fős ultra tábort tud maga mögött, információink szerint Szegedről is érkezik egy busznyi “B közepes”.

16.45: Üdvözöljük nézőinket Kisvárdáról, ahol már közel 800 helyi szurkoló gyűlt össze a vár szomszédságában. A tudósítók kissé kalandos körülmények között foglalták el állásaikat, végül az egyik bástya ablakában ülve kísérik figyelemmel a párviadal első mérkőzését (a spalettára egy lécet csavaroztak belülről, így jól jött a svájci bicska és benne a fűrész…).

17 órakor Solymosi Péter játékvezető jelére kezdődik a sorsdöntő, talán az egész szegedi labdarúgás jövőjét meghatározó párharc első felvonása.

Beharangozónk itt olvasható!

Előző sztori

Labdarúgás: fél óra alatt döntött a Cigánd Tápén + FOTÓK

Következő sztori

Medián: aktivizálódnak a választópolgárok