A jövő utazását rajzolták meg a szegedi iskolások

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

06 - Béke 2aA gyerekek számára a repülés és a csodálatos autók jelentik a jövőbeni utazási innovációkat. A szegedi Proko Travel Utazási Iroda 20 éves fennállása alkalmából „Rajzolj a Jövőbe” címmel rajzversenyt hirdetett általános iskolások számára.

A feladat az volt, hogy rajzolják le a gyerekek, miként képzelik az utazást 20 év múlva, 2033-ban. A benyújtott rajzok igazolták, hogy a gyermeki fantázia túltesz a legtehetségesebb sci-fi írókon is. Az általános iskolások a jövőbeni utazást leginkább modern autókkal (két kerekű autó, vízzel hajtott autó, medúza autó), illetve a legkülönlegesebb repülő tárgyakkal képzelték el, olyanokkal, mint repülő kád, repülő szoba, óriásbuborék, vagy akár megszelídített sas. A 2033-mas nyaralás fontos kiegészítői lesznek még a gyerekek szerint a buborék ruhák és az ingyenes kalandparkok.

A gyereknapon záródó rajzversenyen induló 11 általános iskolai osztály közül a kiskundorozsmai Orczy István Általános Iskola 4.A osztálya győzedelmeskedett. Ők személyesen és közösségi oldalakon összesen több, mint félezer szavazatot gyűjtöttek. A 2. helyezett a Béke Utcai Általános Iskola 2.A osztálya lett, míg harmadik helyen a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola 3.A rajza végzett. A győztes osztály kirándulását a Proko Travel 50.000 Ft-tal támogatja. A 2. és 3. helyezett tanulók egy tortát kaptak eredményes szereplésük elismeréseképpen.

Előző sztori

Szegeden is ellenőrzik a rezsicsökkentést

Következő sztori

Szegedi kakukktojások a digitális tankönyvpiacon?