Vízilabda: Nagy Viktor jön, Baksa, Török, Somogyi, Younger megy + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sajttaj01_gsA válogatott Nagy Viktor az A-Híd Szeged VE első új igazolása, Török, Somogyi, Baksa és Younger távoznak, de klub még szeretne külföldi játékost szerződtetni. Varga Péter abbahagyja. Jövő héten további bejelentések lehetnek.

A szerdai sajtótájékoztatón Cserhalmi Julianna, az A-Híd Szeged VE elnök asszonya értékelésében elmondta, kiválóan indult a szezon – magyarkupa-címvédés, bajnoki alapszakasz-győzelem, Bajnokok Ligája menetelés – ám a bajnoki rájátszásban csak a 3. helyet sikerült megszerezni. “Szerencsére a támogatói kör hamar meghozta döntését, és úgy döntött marad a csapat mellett. A költségvetésen azonban kurtítanunk kellett” – közölte az elnök asszony. Mint Cserhalmi Julianna elmondta, első körben Vincze Balázsnak tett ajánlatot a szponzori kör, ő el is fogadta ezt, s az ő feladata a játékoskeret összeállítása is. Ugyanígy jártak el a csapattagok esetében, akik közül volt aki elfogadta, volt aki nem az ajánlatot. Egyedül Joseph Kayesnek van élő szerződése, mindenki másnak egyéves kontraktust kínált a klub. Varga Péter bejelentette, visszavonul az aktív játéktól. A távozók között ott van Török Béla és Somogyi Balázs, akik máshol folytatják pályafutásukat, Aaron Younger, aki hazamegy Ausztráliába, Baksa Lászlóval pedig közös megegyezéssel bontott szerződést a klub. A kapus a pletykák szerint Franciaországban folytatja a vízilabdát.

Az elnök asszony elmondta, sajnos az évek folyamán nyújtott támogatásokat követően kudarcként éli meg a szponzori kör a fedett uszoda meg nem építését, amelyet a tavalyi TAO-s támogatásból sem sikerült elérni. Aláhúzta, az egyesület és a kivitelező önhibáján kívül nem sikerült eddig tető alá hozni az új uszodát, amelynek alapkőletétele tovább csúszik.

Vincze Balázs röviden ismertette az elmúlt szezon eredményeit, kiemelve, hogy a csapat nagyon sokáig őrizte veretlenségét, s amikor az megszakadt, annak sem volt döntő jelentősége az alapszakasz-győzelem szempontjából. “Gondolkodás nélkül elfogadtam az ajánlatot, mert részese voltam egy nagyszerű sikersorozatnak, de azt is meg kellett élnem, hogy egy erősebb csapattal sem tudtunk döntőbe jutni. A magyar kupa megnyerése természetesen fontos volt, és minden más diadalunkat is a siker egy-egy állomásaként éltük meg” – hangsúlyozta a szegedi vezetőedző. Kiemelte, a bajnoki elődöntőben megvolt az esély a feladat sikeres végrehajtására, ahogyan a Bajnokok Ligájában is a Crvena Zvezda ellen – mindkét esetben a hazai mérkőzéseken szenvedett vereséget a csapat. Hangsúlyozta, az első szegedi évéhez képest ugyanazon eredmények elérése az elmúlt szezonban számára kudarccal ér fel – emiatt döntött úgy, hogy a hibát ki kell javítani, s e feladatokat a következő évben végre kell hajtani.

Juhász György technikai igazgató bejelentésével megerősítette azt a korábban már felmerült, s a SZEGEDma.hu által is közre adott hírt, miszerint a csapat első nagy igazolása Nagy Viktor, a válogatott kapusa, aki a Vasastól érkezik. A klasszis hálóőr sajnos egy baleset miatt nem tudott időben megérkezni Szegedre, így válogatottbeli elfoglaltságai miatt visszafordult Budapestre, s nem jelent meg a sajtótájékoztatón. Megtudtuk, a cserekapus marad Molnár Dávid. “Továbbra is tárgyalunk OB I-ben meghatározó játékosokkal is, de ezekről egyelőre nem kívánunk nyilatkozni, amíg nincs aláírt szerződés. Az biztos, hogy szeretnénk kihasználni azt, hogy Younger távozásával lehetőségünk van külföldi játékost igazolni. Ezen kívül két fiatal játékossal is tárgyalunk, ez nem titok, és még további tárgyalásokat is folytatunk” – közölte Juhász György. Aljosa Kunac, Molnár Tamás, Szivós Márton, Hegedüs Gábor, Juhász Zsolt, Decker Ádám, Kiss Csaba és a már említett Joseph Kayes továbbra is a csapatot erősíti a jövőben.

A célok kapcsán Cserhalmi Julianna elmondta, jövőre a rájátszás a cél, és képesnek tartja rá Vincze Balázst, hogy ezúttal is összeállítson egy dobogós alakulatot.

Default thumbnail
Előző sztori

Rendőrök mentették meg az idős csongrádi asszonyt

Következő sztori

Munkáltatói igényekhez igazítja képzését a Szegedi Tudományegyetem + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek