Úszás: Risztov Éva nyert Olasz Anna előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

risztoveva_uszoeb_mti_itRisztov Éva győzött az úszók idei nyíltvízi Európa Kupa-sorozatának izraeli nyitóversenyén – tájékoztatott Kiss László szövetségi kapitány.

A Bat Yamban lebonyolított viadalon, amelyet nem a 10 kilométeres olimpiai távon, hanem 7,5 kilométeren rendeztek meg, a londoni nyári ötkarikás játékok magyar bajnoknője, a hódmezővásárhelyi születésű Risztov Éva mögött a honfitárs, a Haász Szegedi Úszó Egylet versenyzője, az idei Szeged Sportolója díj minapi kitüntetettje, Olasz Anna érkezett be másodikként a célba. A 23 főt felvonultató női mezőnyben ugyancsak a legjobbak között, hatodikként végzett Sibalin Flóra.

A férfiaknál már nem ment ennyire jól a magyaroknak: a 33 induló sorában Papp Márk a 13., Gyurta Gergely pedig a 14. lett. Izrael után az EK-széria Magyarországon folytatódik: június 22-én, a magyar úszás napján Balatonfüreden mindkét nemnél 10 kilométeren viaskodnak a résztvevők.

Előző sztori

Enyhén csökkenő tejfogyasztás Magyarországon

Következő sztori

Tanyai és polgári világ a Marson + FOTÓK