Szegedi ékszerbolt szerbiai kirablóit ítélte el a bíróság

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen hét év, illetve hat és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a három szerbiai férfit, aki 2012 tavaszán kirabolt egy ékszerboltot a csongrádi megyeszékhely központjában.

A három zombori férfi 2012 márciusában elhatározta, hogy rablást követ el Szegeden, ezért három alkalommal is ellátogattak a Tisza-parti városba, ahol a bűncselekmény helyszínéül a Kárász utcában található ékszerüzletet választották ki.

Április 4-én egy kölcsönkért autóval Szegedre utaztak. Ketten mentek be az ékszerboltba, ott a két alkalmazottat a földre lökték és gázspray-el lefújták. Az egyik férfi a kirakatban lévő ékszereket pakolta be a táskájába, közben a másik a környéken tapasztalható mozgást figyelte. A rablók egy perc elteltével távoztak is a boltból, de időközben az alkalmazottak megnyomták az üzletben elhelyezett riasztóberendezés pánikgombját.

Az elkövetők harmadik társa az autóval a közelben várakozott. A tettesek Mórahalom irányába menekültek, de a rendőrök fél óra múlva elfogták őket a homokhátsági kisvárosban. Az elrabolt ékszerek többségét – 4,2 millió forint értékben – megtalálták a kocsiban. Nyolc – a leltár alapján hiányzó – aranytárgy nem került elő, s a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy ezeket a tettesek vitték volna el.
A vádlottak az eljárás során azt mondták, cselekményüket megbánták, a sértettek pedig megbocsátottak a tetteseknek.

A táblabíróság társtettesként, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a három férfit, akik kérhetik, hogy a szabadságvesztést a hazájukban töltsék le.

Előző sztori

Labdarúgás: rangadók a SZEGEDma.hu kupa negyeddöntőjében + FOTÓK

Következő sztori

Lopott kerékpárral mentek biciklit lopni