Sütibörze és lovaglás az Újvidéki utcai óvodában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kecskesi_csaladi_nap09_gsAz Újvidéki utcai óvodában 17. alkalommal rendezték meg a családi hétvégét. A gyerekek szerepléséből és a meghívott vendégek fellépéséből állt a műsor, majális hangulatú gyermeknap alakult ki ugrálóvárral, íjászattal, lovaglással. Hintón utazhattak a gyerekek az óvoda körül, volt kézműves foglalkozás, arcfestés, minden, ami azt szolgálta, hogy a kicsinyek egész nap jól érezzék magukat.

Nagyné Balassa Edit, a tagóvoda vezetője elmondta, az ilyenkor szokásos süteménybörzét a szülők szervezik, ez képezi az óvoda bevételét, az önkéntes adományokból, jótékonykodásból tudnak majd később egy kis pénzt az intézmény fejlesztésére is fordítani. Minden évben a szülők szavazása alapján kiválasztják a legfinomabb süteményt, elkészítőjét pedig díjazzák. Az egész napos programok során jó kis családi vetélkedőket szerveznek, ilyenkor az óvónők is részt vesznek az ügyességi, tréfás versenyeken. A legjobbakat ezúttal is díjazzák. A késő délutánig tartó rendezvény arról szól, hogy a szülők és a gyerekek együtt tevékenykedve érezzék jól magukat.

Az igazgatónő elmondta, közös főzés az idén nem lesz, de megrendelték az ételt, amit a hanságisok fognak leszállítani. A családi napra szinte minden gyerek és szülő el szokott jönni, csak azok hiányoznak, akik betegek, vagy más, indokolt elfoglaltságuk akad. Figyelembe szokták venni a szülők hobbiját, az íjászati bemutatót például most egy apuka irányítja. Az intézmény vezetője kiemelte, az óvodában most már minden, udvarban felállított játéknak megvan az EU-s szabványa.

no images were found

„Arra a két-három játékra, amelynek nem volt meg az engedélye, év közben összespóroltuk a rávalót, úgyhogy most már mindegyiket használni tudják a gyerekek” – újságolja büszkén az igazgatónő. Az ehhez hasonló rendezvények ezt is támogatják. A családi napra az előzetes számítás szerint mintegy 170 főre számítanak a nap folyamán. Amíg a programok zajlanak, az óvónők felügyelik a gyerekeket, utána viszont már a szülők veszik át tőlük ezt a feladatot.

Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő megköszönte a pedagógusoknak áldozatos munkájukat, hogy ilyen nagy szakmai hozzáértéssel és szeretetben tudják nevelni gyerekeinket. A még eredményesebb nevelőmunka érdekében a képviselő elmondta, szeretnének egy olyan népi kemencét építeni az intézmény területén, ami az ehhez hasonló családi napokat, összejöveteleket még meghittebbé tenné, és az óvoda valódi ékkövévé válhatna. Nógrádi arra is ígéretet tett, hogy nyárig rendbe hozatják az óvoda utcafrontját, eltávolítják a tuskókat, és rózsákkal meg szép növényekkel díszítik fel, teszik még hangulatosabbá a környezetét.

no images were found

Előző sztori

Színek a titkok helyett – Kovács Anikó kiállításán jártunk + FOTÓK

Következő sztori

Szombaton megmozdult Dorozsma apraja-nagyja + FOTÓK