Közélet

A rózsaünnepre csábítottak a hídi vásáron + FOTÓK

A rózsaünnepre csábítottak a hídi vásáron + FOTÓK

2013. május 26., vasárnap
A rózsaünnepre csábítottak a hídi vásáron + FOTÓK
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szőreg már a június 21-én kezdődő rózsaünnepre készül. A hídi vásárra kilátogatók is kaptak ebből ízelítőt, az Oskola utcában meg lehetett csodálni a virágokat, sőt egy-egy szál rózsával kedveskedtek is a fesztiválozóknak.

Először kapcsolódtak be a hídi vásár forgatagába a szőregi rózsások, hogy így hívják fel a figyelmet a június 21-én kezdődő nagyszabású virágfesztiválra. Repülőgépről rózsaszirmokat és szórólapokat is szórtak a Szeged Napjához kapcsolódó fesztivál látogatói közé. „A XV. Szőregi Rózsaünnepre készülve most kihoztuk az Oskola utcába azokat a csodálatos rózsákat, amelyeket a virágfesztivál keretében a termőföldeken fogunk bemutatni. Az itt megcsodálható

virágokból ültettünk

tavaly a Móra Ferenc Múzeum elé is” – nyilatkozta portálunknak

Rózsavölgyi József

. A fideszes önkormányzati képviselőtől megtudtuk, olyan speciális konténerekben tárolják a rózsákat, hogy azok azonnal kiültethetőek, ami újdonság, hiszen eddig meg kellett várni a tavaszt vagy az őszt.

Széll Imre

, a Szőregi Virág-dísznövény ÁFÉSZ elnöke elmondta, idén nem határozták meg a fesztivál színét, úgy gondolták, hogy olyan sokszínű rózsákkal büszkélkedhetnek, hogy ezekből minél többet szeretnének bemutatni. Hozzátette, a tavaszi havas időjárás kicsit visszavetette a rózsák fejlődését, de a májusi kánikula sokat segített, így remélik, hogy a rózsaünnepre már virágozni fognak a rózsatáblák. Az idei rózsaünnepre a korábbinál nagyobb kiállító területtel készülnek, és nemzeti hangulatú virágfesztivált álmodtak meg a szervezők. Népi tárgyakat állítanak ki és díszítenek fel, a felvonulásra pedig rózsákból nemzeti jelképeinket is elkészítik. Rózsavölgyi elmondta korábban a szent koronát és a címert készítették el virágokból, idén pedig az országalmát csodálhatják meg a fesztiválra kilátogatók. Az idei, XV. Szőregi Rózsaünnepen lesz karneváli felvonulás, a „Rózsa titka” címmel kiállítás nyílik, rózsaszobát és rózsaboltot nyitnak, valamint kulturális programok is várják a virágfesztiválra érkezőket. A június 21-e és 23-a közötti rendezvényen fellép többek között a Budapest Bár, az Irigy Hónaljmirigy, Pál Dénes, a Kállay Sounders, a Mystery Gang, a United és lesz Fásy Mulató is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.