Gazdaság

Permetezik a gesztenyefákat

Permetezik a gesztenyefákat

2013. május 6., hétfő
Permetezik a gesztenyefákat

Virágba borultak a vadgesztenye fák, megjelentek a kártevők is, így a a tervek szerint a hét második felében permetezik azokat Szeged-szerte – tájékoztatott Makrai László.

„A Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság előrejelzése alapján a vadgesztenye aknázó moly első nemzedéke ellen meg kell kezdeni a védekezést, ezért a Szeged városban található gesztenye fák favédelmi permetezését e hét második felében, alvállalkozónkkal el kívánjuk végezni” – közölte portálunkkal a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Makrai László hangsúlyozta, a permetszer melegvérűekre hatástalan, nem jelent semmilyen egészségügyi kockázatot. A kezeléseket Runner 2F 0,5 l/ha + Agrol plusz 1% növényvédő szerekkel végzik.

Ütemezés:

Május 8. (szerda):

Makkosháza, Dorozsma, Petőfitelep, Klebelsberg-telep, Alsóváros, Móraváros és Rókus (Csongrádi sgt. és a Kossuth L. sgt. közé eső része).

Május 9. (csütörtök):

Rókus (Csongrádi sgt. és Kálvária sgt. közötti része), Északi város és Belváros.

Május 10. (péntek):

Tarján és Újszeged-Szőreg. Az időjárás, például az eső vagy a szél miatt a kezelések tolódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.