Közélet

Michael Jacksonnal kampányoltak a gyűlöletbeszéd ellen Szegeden + FOTÓK

Michael Jacksonnal kampányoltak a gyűlöletbeszéd ellen Szegeden + FOTÓK

2013. május 10., péntek
Michael Jacksonnal kampányoltak a gyűlöletbeszéd ellen Szegeden + FOTÓK
tancos_flashmob09_ia

A Szegedi Táncművészeti Iskola növendékei zenés flash mobbal hívták fel a figyelmet a gyűlöletbeszédre és a kirekesztésre csütörtök délután a Klauzál téren.

Táncra perdült a Klauzál tér csütörtök délután: a Szegedi Táncművészeti Iskola Moderntánc szakának növendékei

Michael Jackson

Black or white című számára adtak elő egy előre betanult koreográfiát. Az Európa Nap zárórendezvényeként tartott flash mobot a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Enterprise Europe Network - Szeged szervezte, melyen ötéves kislánytól anyukákig közel hatvanan léptek fel. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a főként interneten egyre jobban terjedő gyűlöletbeszéd veszélyeire. A pop királyának rasszizmusellenes dalával kísért villámcsődület volt a "NoHateSpeech Movement" (magyarul nemet a gyűlöletbeszédre mozgalom) első hazai bemutatkozása. A kétéves kampányt az Európa Tanács indította útjára, hogy gátját szabja az elsősorban fiatalok körében terjedő, internetes gyűlöletbeszédnek. Egy nemrég útjára indult

weboldal

segítségével bárki jelezheti a személyét, vallását vagy bárminemű közösségét érő támadást, ezzel nyilvántartásba véve az inzultust. "A gazdasági válság ideje alatt sajnos még inkább felerősödött a gyűlöletbeszéd. Egyes pártok és csoportok népszerűségük növeléséért kiáltanak ki felelősnek kisebbségeket és közösségeket: hazánkban főként a cigányokat, zsidókat és a homoszexuálisokat sújtja ez a leggyakrabban, míg sok országban a bevándorlókat éri az ilyen verbális bántalmazás" - mondta

Földi László

, a kampány online közösségi menedzsere. Egyelőre angolul és franciául üzemel a honlap, az év második felére azonban elkészül a magyar változata is, ahova a gyűlöletbeszéd hazai áldozatai is fordulhatnak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.