Michael Jacksonnal kampányoltak a gyűlöletbeszéd ellen Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tancos_flashmob09_iaA Szegedi Táncművészeti Iskola növendékei zenés flash mobbal hívták fel a figyelmet a gyűlöletbeszédre és a kirekesztésre csütörtök délután a Klauzál téren.

Táncra perdült a Klauzál tér csütörtök délután: a Szegedi Táncművészeti Iskola Moderntánc szakának növendékei Michael Jackson Black or white című számára adtak elő egy előre betanult koreográfiát. Az Európa Nap zárórendezvényeként tartott flash mobot a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál működő Enterprise Europe Network – Szeged szervezte, melyen ötéves kislánytól anyukákig közel hatvanan léptek fel. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a főként interneten egyre jobban terjedő gyűlöletbeszéd veszélyeire.

A pop királyának rasszizmusellenes dalával kísért villámcsődület volt a “NoHateSpeech Movement” (magyarul nemet a gyűlöletbeszédre mozgalom) első hazai bemutatkozása. A kétéves kampányt az Európa Tanács indította útjára, hogy gátját szabja az elsősorban fiatalok körében terjedő, internetes gyűlöletbeszédnek. Egy nemrég útjára indult weboldal segítségével bárki jelezheti a személyét, vallását vagy bárminemű közösségét érő támadást, ezzel nyilvántartásba véve az inzultust. “A gazdasági válság ideje alatt sajnos még inkább felerősödött a gyűlöletbeszéd. Egyes pártok és csoportok népszerűségük növeléséért kiáltanak ki felelősnek kisebbségeket és közösségeket: hazánkban főként a cigányokat, zsidókat és a homoszexuálisokat sújtja ez a leggyakrabban, míg sok országban a bevándorlókat éri az ilyen verbális bántalmazás” – mondta Földi László, a kampány online közösségi menedzsere.

Egyelőre angolul és franciául üzemel a honlap, az év második felére azonban elkészül a magyar változata is, ahova a gyűlöletbeszéd hazai áldozatai is fordulhatnak majd.

no images were found

Előző sztori

Tízmillió forintból újulnak meg Szeged kiskerti útjai

Következő sztori

Labdarúgás: gólokat és győzelmet remél a Volán