Sport

Labdarúgás: végig emberhátrányban küzdött Alsóvároson a Forráskút

Labdarúgás: végig emberhátrányban küzdött Alsóvároson a Forráskút

2013. május 20., hétfő
Labdarúgás: végig emberhátrányban küzdött Alsóvároson a Forráskút

Tíz emberrel érkezett, negyed óráig vezetett is, de végül megadta magát az IKV ellen a Forráskút a megye harmadik vonalában.

Ismét egy olyan csapat látogatott el a Szabadság térre, amely különböző elfoglaltságok miatt nem tudott tizenegy játékossal pályára lépni, így a kilencven percet emberhátrányba kellett lejátszania. (A vendégek kispadján a Balástya, SZVSE és a Csanytelek egykori edzője foglalt helyett, Laczkó István személyében, aki a hátralévő négy bajnokira vállalta a csapat felkészítését.) A találkozó elején az Alsóváros lépett fel támadólag, lendületesen kezdték a játékot, így meglepetésnek hatott a forráskúti vezető találat: pontos átadással a középen kilépő Kormányos – miután megszelídítette a göröngyös talajon a játékszert – 12 méterről helyezett a kiinduló kapus mellett a háló közepébe. (0-1) A hazaiakat nem törte meg, hogy hátrányba kerültek, erőfeszítéseit siker koronázta, a 16. percben összejött az egyenlítés:

Dobó M.

futott el a jobb oldalon, beadását a hosszú oldalon üresen maradt

Farkas M.

14 m-ről a kapu bal oldalába lőtt. (1-1) Öt perccel később már vezetést is megszerezte az Alsóváros: a büntetőterületen belül cselező Szepesit lábát rúgta ki a forráskúti hátvéd, 11-es! A labda mögé

Polyák P.

állt, és erővel félmagas lövést küldött a kapuba. (2-1) Támadásban maradt a vendéglátók, több ígéretes lehetőséget puskáztak el. Szünet után feljött a Forráskút, valamivel többet birtokolták a labdát, mentek, próbálkoztak becsülettel, de nem volt elég átütő erő támadásaikban, míg a hazaiak biztos védekezésből, a középpályát gyorsan átjátszva ellentámadásokkal operáltak, több komoly helyzetet dolgoztak ki, de pontatlanság miatt nem sikerült Ádám kapus hálóját bevenni. Bár az eredmény szoros mérkőzést sejtethet, az Alsóváros magának tette nehézzé, mivel lehetőségeinek töredékét használta ki. Szerdán, 18:00 órakor egy elhalasztott mérkőzést pótol a szegedi együttes Zákányszéken, szombaton pedig Kiskundorozsmára látogat.

Szertár Sportbolt Csongrád megyei III osztály Homokháti csoport 23. forduló:

IKV-Alsóváros SE - Forráskút SE 2-1 (2-1).

Szeged, Szabadság tér. 100 néző. Vezette:Mucsi (Gargya,Szalai A.).

IKV-Alsóváros SE:

Szászi - Szabó T., Zergényi, Polyák, Csúcs Á. - Dobó M. (Bakó 80’), Martonosi T. (Hüvös L. 60’), Czibere, Szepesi (Pipicz 70’) - Farkas M., Kubik (Szilágyi 65’). Edző:Kiss Ferenc.

Forráskút SE:

Ádám - Goda, Sörös, Simo, Palásti, Kálmán, Nagy S., Kormányos, Ocskó, Kecskeméti. Edző: Laczkó István.

Gól:

Farkas (15’), Polyák (21’) illetve Kormányos (10’).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.