Sport

Labdarúgás: nem volt esélye Soroksáron a Vásárhelynek

Labdarúgás: nem volt esélye Soroksáron a Vásárhelynek

2013. május 19., vasárnap
Labdarúgás: nem volt esélye Soroksáron a Vásárhelynek

Az NB III-as labdarúgó bajnokság 24. fordulójában Soroksáron lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC. A tabella utolsó helyén álló vendégek a tisztes helytállásban bíztak a találkozó előtt, míg a hazaiak célja egyértelűen a bajnoki cím megnyerése.

Már a találkozó előtt látszott, hogy messze nem azonos feltételek között készülhetett a két csapat a mérkőzésre. Az egyre szépülő soroksári pálya öltöző épületének falán kifüggesztett heti programból kiderült, hogy a Soroksár SC 2013. tavaszától egyértelműen profi klub lett, ahol a labdarúgók délelőtt edzenek és ebből adódóan elsősorban a fociból élnek, míg a vásárhelyiek a tanulás és a munka mellett próbálnak helytállni az ilyen lehetőségekkel megáldott csapatok ellen is. A Soroksár egy összevásárolt csapat, főleg a ferencvárosi kapcsolatára épít és elsősorban a kerület kiemelkedő támogatásának köszönhetően minden téren a rend sugárzik a klubból. Már az első percben a vásárhelyi hálóban táncolt a labda.

Lisztes Krisztián

indította a bal oldalon

Tóbiást

, akinek lapos beadását

Márkus Tibor

lőtte a kapuba, 1-0. A folytatásban is támadásban maradtak a fővárosiak és ez a 7. percben újabb gólt eredményezett,

Pölöskei

adta be a labdát a jobb oldalról és a rutinos támadó,

Márkus

ezúttal fejjel volt eredményes, 2-0. A két gyors gól után szerencsére rendezni tudta sorait a vásárhelyi csapat és bár a vendéglátók támadtak lényegesen többet, de nagyobb gólszerzési lehetőséget sokáig nem tudtak kialakítani. Az első félóra végén azután újra jöttek a hazai gólhelyzetek, de a vásárhelyi hálóőr,

Vígh Sándor

több alkalommal is bravúrral védett, így nem nőtt a két csapat közötti különbség. A 33. percben óriási szépítési lehetőséget hagytak ki a vendégek, egy kiugratással

Szabó Márk

teljesen egyedül vezette a labdát

Tarczy

kapujára, de elbizonytalanodott és a kivetődő kapusba lőtt. A kihagyott helyzet és a játékvezető kihagyó figyelme megbosszulta magát, amikor három perccel később

Marton Bencével

szemben követtek el szabálytalanságot a félvonalnál és az ebből induló hazai kontra után

Kocsis Ferenc

kapott labdát, amelyet 10 méterről a kapuba lőtt, 3-0. Szünet után majdnem újra góllal kezdett a Soroksár, de

Nyilas Elek

nagy helyzetben leadott lövését

Vígh

lábbal védte. Az 51. percben egy óriási védelmi hibát kihasználva tovább nőtt a hazaiak előnye, amikor egy jobb oldali előreívelést Antal kifejelhetett volna, de a mögötte álló Kökény szólt, hogy neki is jó, a labda végül kettőjük között Nyilas elé hullott, aki kilőtte a bal alsó sarkot, 4-0. A hátralévő időszakban vissza vett a tempóból a hazai gárda, a vásárhelyi próbálkozásokban pedig nem volt átütő erő. Az egyetlen említésre méltó esemény öt perccel a lefújás előtt történt, amikor Szabó Márk éles szögből leadott lövése a kapufáról vágódott a mezőnybe.

Labdarúgó NB III Alföld csoport, 24. forduló:

Soroksár SC - Hódmezővásárhelyi FC 4-0 (3-0)

Budapest, Haraszti út. Vezette: Atyánszky.

Soroksár:

Tarczy - Vass Zs., Pandur (Mészáros A. 64.'), Urbán, Tóbiás - Pölöskei, Nyilas (Antal Zs. 73.'), Csepregi, Lisztes, Kocsis F. (Mile D. 76.') - Márkus. Edző: Varga Attila.

HFC:

Vígh - Brizik-Bodrogi I., Antal K., Mucsi, Marton - Kökény - Hanyecz B., Keller (Varga L. 67.'), Varga M., Klimaj - Szabó M. Edző: Dezső Ferenc.

Góllövők:

Márkus T. (1.', 7.'), Kocsis F. (36.'), Nyilas E. (51.'). Dezső Ferenc:

"A tabella nem hazudik, a profi körülmények között dolgozó soroksáriak megérdemelten nyerték a találkozót."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.