Labdarúgás: meglepetést okozott Földeákon a Móraváros + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

foldeak_alsovaros_mj 01402Hátrányból fordítva nyerte a Kinizsi a megye III. Tisza-Maros csoport vasárnapi rangadóját, nehéz dolga lesz így a feljutásra aspiráló Földeáknak.A megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 24. fordulójában:

Földeák TC – Móravárosi Kinizsi 1-4 (1-3). Földeák, 100 néző, vezette: Boros Máté Dávid (Kőhalmi Attila, Szűcs István).
Földeák: Molnár D. – Molnár J., Becsei, Nagy-György, Szalma (Béres 46′; Szűcs E. 65′), Kurai, Medgyesi (Orosz 46′; Csontos 73′), Mészáros (Szlovák 83′), Megyaszai, Molnár Zs., Csizmadia. Játékos-edző: Béres Róbert.
Móraváros: Krébesz – Varga G., Lukovics, Laczi N., Valkai Z. (Kovács P. 54′), Petrusán, Gerebicz, Makra, Balog, Magyar, Valkai J. (Vidákovics 68′). Játékos-edző: Gerebicz Attila.
Gólszerzők: Csizmadia K. (20′), illetve Petrusán B. (35′, 36′), Gerebicz A. (41′), Laczi N. (65′)

no images were found

Online közvetítésünk:

90. perc: Véget ért a mérkőzés, megérdemelten és magabiztosan nyert a Móravárosi Kinizsi a rossz napot kifogó Földeák elleni rangadón. A hazaiak napját Orosz Gergő súlyos sérülése is beárnyékolta. Béres Róbertéknek a Deszk ellen nagyot kell harcolniuk jövő héten.

87. perc: Csordogál a derbi, igazság szerint mindenki a végét várja, meghatározza a találkozót a súlyos sérülés.

85. perc: Vidákovics előtt adódott újabb lehetőség, Molnár kapuson átívelt, a labda a bal kapufa mellé pattant.

83. perc: Kiváló támadásokkal jelentkezik a Földeák, de semmi sem sikerül ma nekik.

81. perc: Vidákovics életerős lövése szállt fölé móravárosi részről. Egy hazai beadást pedig Szlovák fejelt nem sokkal mellé.

79. perc: A sérülés egyértelműen nyomott hagyott mindenkiben. A hazai térfélen tartja a labdát a Móraváros, sok passzal próbálják kitölteni a teret és az időt, a szimpatikus hazaiak láthatóan igencsak letörtek.

77. perc: Itt a folytatás, végre újra a játéké a főszerep.

Lassan félórája várakozunk. Orosz Gergő már a mentőben, a mentő viszont még a pályán, így nem kezdődhet el az utolsó szűk húsz minutum.

Húsz perce nincs futball. Megérkeztek a mentők, rögzítik Orosz Gergő kulcscsontját. Nagy fájdalmai vannak a fiatalembernek, akinek ismét gyógyulást kívánunk! Közben az eső is elkezdett esni, még szomorúbbá téve a hangulatot.

77. perc: Hosszú percek óta nincs folytatás, a tehetséges ifjú Orosz a partvonal mellett fekszik, nem mozdítható a sérülés jellegére tekintettel.

73. perc: Orosz Gergő súlyos sérülése miatt áll a játék. Egy ütközés után maradt lenn, valószínűleg a kulcscsontja törött el. A mentőkre várunk. Gyors jobbulást kívánunk a remek sportembernek!

no images were found

69. perc: Vidákovics István a pályán Valkai János helyett a vendégeknél. Hazai oldalon Szűcs Ernő Zsolt érkezett a hajrára Béres helyére. Kicsit megnyugodtak most a kedélyek, csökkent az iram is.

65. perc: ÓÓL 1-4! Egy móravárosi szöglet után hatalmas kavarodás alakult ki, az egyik védő felszabadító kísérlete pedig a jobb alsóban kötött ki, Laczi Norbert is hozzáért még, így az övé a találat.

63. perc: Két remek lövést csodálhattunk! Magyar Béla löketét ügyesen csípte el a földeáki hálóőr, Molnár Dávid. Odaát Becsei balról, szabadrúgásból a jobb sarkot vette célba, Krébesz elképesztő bravúrral tolta szögletre a pontos, technikás kísérletet.

58. perc: Nyomás alatt a vendégek védelme. Nem sokkal ezelőtt a tizenhatoson belülre ívelt labdára Orosz Gergő indult, nagyot esett, a hazai nézők büntetőt reklamáltak, a játékvezetői síp viszont néma maradt.

54. perc: Molnár Zsolt két ígéretes szabadrúgását kellett mentenie a Krébesz kapus vezényelte móravárosi védelemnek. Sokkal élesebb a Földeák, egyáltalán nem adták föl a zöldek! Valkai Zoltán le, Kovács Péter be, így frissített Gerebicz Attila.

50. perc: A második félidő első lehetőségét Valkai János rontotta el. Magyar Bélától kapott nagyszerű körömpasszt a tizenhatoson belül, mellé lőtt. Egyébként agresszív letámadással kezdett a Földeák, sokkal veszélyesebb is, mint a szünet előtt.

46. perc: A földeákiak folytatták a játékot. Két helyen is változtattak a szünetben: Szalma és Megyaszai átöltözhetett, Béres és Orosz a pályán.

Szünet.

45. perc: Óriási lehetőséget hagyott ki a hazai csapat. Csizmadia tökéletesen ívelt át jobbról a hosszúra, a laszti mindenki fölött átszállt, Molnár Zsoltnak az üres kapuba kellett volna bólintania, de elhibázta, a léc fölé fejelt.

41. perc: ÓÓL 1-3! Komoly bajban a Földeák. Egy védőről kifelé pattanó labdát Gerebicz Attila 16 méterről laposan vágott a hálóba, máris kettővel megy a Móraváros. Padlót fogtak a hazaiak, újítaniuk kell, különben távolabb kerülnek terveik megvalósításától.

no images were found

36. perc: ÓÓL 1-2! Még magához sem tért a Földeák, ismét a hazai hálóban táncol a bőr. Jobb oldali móravárosi beadást Petrusán 6 méterről a kicsit kint álló kapus fölött a hosszúba fejelt, egy perc alatt fordítottak a szegediek. Tegyük hozzá: a meccs eddigi képe alapján nem érdemtelenül.

35. perc: ÓÓL 1-1! Balog Tibor nagyszerűen indította a védők között Petrusán Balázst, aki ügyesen zárta ki emberét, majd 8 méterről spiccel lőtt, meglepve az eddig pompásan védő Molnár Dávidot. A labda a jobb alsóban landolt.

33. perc: Most már komoly lehetőségeket alakít ki a Móraváros. Gerebicz jobb külsővel szúrt rá egy kifelé pattanó labdát, nagy íve volt a lövésnek, amit a léc alól tornászott ki Molnár Dávid. Röviddel ezután nagyszerűen ívelődött befelé a pirosak szöglete, Valkai János elementáris erejű fejese pedig a felső lécen csattant. Egyre közelebb az egyenlítéshez a látogatók.

29. perc: Bal oldali móravárosi beadás érkezett, Balog Tibor 10 méterről alig-alig csúsztatott a bal kapufa mellé. Az első félóra végéhez közeledve őrzi előnyét a Földeák, miközben többet támad a szegedi csapat.

25. perc: Miközben dicsérjük a hazaiak védekezését, hatalmas lehetőség a szegediek előtt! Petrusán Balázs 9 méterről tüzelhetett, nagy bravúrral védett Molnár Dávid.

24. perc: A gól után a Móraváros uralja a találkozót, mely előre az egyenlítésért. Nyugodtan védekezik, kontrákra apellál a Földeák.

20. perc: ÓÓL 1-0! A második móravárosi megingást megbüntették Molnárék. Varga Gábor középre fejelt egy labdát, Csizmadia Krisztián köszönte szépen, lecsapott rá, s a tehetetlen Krébesz mellett 13 méterről a hálóba bombázott.

no images were found

18. perc: Becsei Sebastian a gólvonal elől kétségbeesetten vágta ki a lasztit egy éles móravárosi beadásnál. Odaát még nagyobb lehetőséget jegyezhettünk fel: Lukovics Dániel hibáját kihasználva 14 méterről Csizmadia Krisztián lőhetett, Krébesz Attila kifutva hatalmasat mentett. Nem szabadult még föl a vendégek kapuja, a kipattanóval Molnár Zsolt húzott balról befelé, két csel után tüzelt, kecsegtető helyzetből az oldalhálót zörgette meg.

14. perc: Hazai korner után Mészáros Andor közelről próbálta a móravárosi kapuba sodorni a lasztit, ám túl lassan tette mindezt, fel tudtak szabadítani a piros mezesek. A vendégek enyhe fölényben futballoznak, a Földeák hátul roppant stabilnak tűnik, támadójátékát viszont mintha még nem lelné.

9. perc: Nem változott a játék képe, a Kinizsi akcióit figyelhetjük. Magyar Béla jobb oldali szögleténél Molnár Dávid kapus alászaladt a labdának, amire kis híján nagyon ráfizetett, ám Gerebicz Attila bólintása után végül a kapufa a segítségére sietett.

5. perc: Támadólag lépett fel a Móraváros, a földeáki térfélen folyt a játék az első öt percben, két szögletig jutottak a szegediek, érdemleges gólhelyzetig nem.

1. perc: Zöldben, fehér díszítéssel a hazaiak, pirosban, fehér díszítéssel a vendégek, kék szerelésben a játékvezetők. Általában több száz néző látogat ki a meccsekre Földeákon, a kellemetlen, szeles időjárás miatt most nincsenek ennyien. A helyiek úgy számolgatnak, a feljutási terveik valóra váltásához ma nyerniük kell, különösen, hogy jövő héten a hasonló célokat megfogalmazó Deszkkel vívnak szuperrangadót. A móravárosiak kezdték a játékot.

17 órakor Boros Máté Dávid sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

A Szertár Sportbolt megyei III. osztály Tisza-Maros csoportban három fordulóval a zárás előtt a 60 pontos Makó III. áll az élen az 58 pontos Földeák előtt, harmadik a Deszk 52, negyedik pedig a Móravárosi Kinizsi 46 megszerzett ponttal. Míg a móravárosiak még a bronzérem elcsípésében reménykednek, addig a földeáki legények megpróbálnak odaérni az első helyre, de mindenképpen harcban lesznek a megye II-es feljutásért. Vérbeli rangadóra van kilátás! Őszi összecsapásukon 4-2-es vendégsiker született, a szegedi részről eredményes Vidákovics István és Petrusán Balázs találataira akkor Béres Róbert, Debreceni Dávid, Orosz Gergő és Nagy-György Tibor is válaszolt.

Előző sztori

Kajak-kenu: Vajda Attila 5000 méteren is nyerte a válogatót + FOTÓK

Következő sztori

A magánszemélyek után a cégek következnek az adózásban