Labdarúgás: a szerencsésebb csapat nyert Makón

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

makohfc_02_mjNem volt szerencséje a kapufák meccsén a már kieső házigazda Makónak a bajnoki címért hajtó Tököl elleni találkozón.

A szoros élmezőnyben minél jobb pozíciót kiharcolni igyekvő tököliek számára bírt még téttel a találkozó, a már biztosan kieső hazaiak előtt pedig az emelt fővel megvívandó utolsó NB III-as hazai meccs képe lebeghetett. Ennek szellemében a Bány Tamás vezette egység – a játékos-edző maga is a kezdőcsapatban lépett pályára – dominált talán egy árnyalatnyival jobban, az alapvetően kiegyenlített találkozón, azonban Fortuna ezen a szombaton nem a Maros-mentén ütött tábort. A vendégek az első félidő közepén egy gyors ellenakció végén kijátszott helyzetből, a semmiből szerezték meg a vezetést Palásti Sándor révén. A Csongrád megyeiek Bány Tamás két szabadrúgása után is egyenlíthettek volna, azonban mindkét életerős löket a kapufán csattant, s a hazaiak kisebb-nagyobb helyzetei sem vezettek eredményre – igaz, kapufából jutott a másik oldalra is egy szöglet után. A játék képe alapján megérdemelt lett volna a makói pontszerzés, ám a szerencsésebb csapat szerezte meg a három pontot, s ez a Tököl volt.

A makóiak utolsó NB III-as mérkőzését június 1-jén, szombaton, 17 órától vívják újabb nehéz ellenfél, a listavezető Soroksár otthonában.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 25. forduló:

Makó FC – Tököl VSK 0-1 (0-1)
Makó, 200 néző. Vezette: Belanka (Barta, Pogonyi)
Makó: Gilinger – Horváth K. (Kohajda 71′), Varga Cs., Pataki V., Horváth G., Kulacsik, Siket, Puskás, Tóth A., Schreiber (Halász 85′), Bány. Játékos-edző: Bány Tamás.
Tököl: Balázs – Joszin, Hacker, Guba, Barbai (Hasenauer 72′), Váradi, Palásti, Paluska (Harsányi 72′), Balogh Z., Langó (Radnics 80′), Frank T. Vezetőedző: Hamar István.
Gól: Palásti (24′).
Sárga lap: Pataki V. (20′), Varga Cs. (38′), Kohajda (82′).
Piros lap: Tóth A. (90′)

Bány Tamás: “Jobban domináltunk ezen a mérkőzésen, de nem bírtunk önmagunkkal, képtelenek voltunk átlátni a saját árnyékunkat…”

Előző sztori

Teke: Aranyérmes a magyar férfi és női csapat is (FRISSÍTVE!)

Következő sztori

Török Vera kapta az idei életműdjíat a Dömötör-gálán

Legutóbbi hasonló cikkek