Sport

Labdarúgás: a bajnokesélyeshez utazik a Vásárhely

Labdarúgás: a bajnokesélyeshez utazik a Vásárhely

2013. május 17., péntek
Labdarúgás: a bajnokesélyeshez utazik a Vásárhely
makohfc_23_mj

Az egyik bajnokesélyes, a Soroksár SC vendége lesz szombaton délután a Hódmezővásárhelyi FC csapata. A vásárhelyiek már bizonyosan az utolsó helyen zárják a 2012/2013-as bajnoki küzdelmeket a labdarúgó NB III Alföld csoportban, így nem lehetnek nagy reményeik arra, hogy éppen Lisztesék ellen szerzik meg első idegenbeli pontjaikat.

A legutóbbi forduló egyik csapatnak sem sikerült igazán, hiszen a vásárhelyiek a rendes játékidő utolsó másodperceiben kapott góllal vesztettek hazai pályán a Tököl ellen, míg a soroksáriak Vecsésen alaposan megszenvedtek az egy pontért is, hiszen 45 percet emberelőnyben játszva mindössze arra telt a

Lisztest

nélkülöző fővárosiaktól, hogy nyolc perccel a lefújás előtt egyenlítsenek. Ősszel Vásárhelyen végig fölényben játszottak Pandurék, de a sok kihagyott helyzetük mellett lőtt két góljuk a szerencsével is párosult. A télen jelentős változások történtek mindkét csapatnál, de az előjelek nem voltak egyirányúak. Amíg a "kis Fradinak" becézett Soroksár olyan játékosokkal erősödött, mint a sokszoros válogatott Lisztes Krisztián, valamint a rutinos, és kapura rendkívül veszélyes

Márkus Tibor

, addig a vásárhelyiektől jó néhányan távoztak. Kétségtelen, hogy a tavasz csapata az Alföld csoportban a fővárosi gárda. A Soroksár a nyolcadik helyen zárta az őszt, 13 mérkőzésből 4 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség volt a mérlegük, ami 17 pontot eredményezett. A tavaszi idényben eddig lejátszott 10 mérkőzésen viszont még veretlen maradtak Lisztesék, a zsinórban aratott 8 győzelem után először a Tisza Volán állította meg őket egy döntetlen erejéig, majd a legutóbbi fordulóban Vecsésen is ikszeltek a soroksáriak. A jelenleg a Dunaharaszti MTK mögött egy ponttal lemaradva a második helyen álló fővárosiak már nem hibázhatnak többet, így a vásárhelyiek ellen csak a győzelem elfogadható számukra. A vásárhelyiek szerdán könnyű győzelmet arattak Csengelén, a Magyar Kupa mérkőzésen, ahol több játékosuk is bíztatóan mozgott. A sérültek közül

Brizik-Bodrogi, Konc Adrián, Nagy András

és

Lékó Roland

továbbra sem áll

Dezső Ferenc

edző rendelkezésére, de

Juhász Sándor

és

Szakál

sem tudott komolyabb munkát végezni a héten. A vásárhelyiek edzője nem is kívánt részletekbe bocsátkozni a szombati találkozót illetően. "Elutazunk és mint minden eddigi mérkőzésen tettük, becsülettel küzdünk. Hogy ez mihez lesz elegendő azt nem tudom megmondani."

A vásárhelyiek tervezett kezdőcsapata:

Vígh S. - Huszár, Antal, Tóth J., Mucsi - Varga M, Hanyecz B., Kökény, Klimaj, Marton - Szabó M.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. 10.18.)

Hódmezővásárhelyi FC – Soroksár SC 0–2 (0–1)

Hódmezővásárhely. Vezette: Polyák A.

HFC:

Kovács K. – Boros, Bokor, Antal K., Mucsi – Rácz L. – Varga M., Kökény (Varga L. 46'), Konc A. (Hanyecz B. 86'), Klimaj (Szabó M. 46') – Harangozó.

Edző:

Dezső Ferenc.

Soroksár:

Kővári G. – Vass Zs., Pandur P., Urbán P., Tóbiás – Nagy K. (Bodnár R. 90'), ifj. Nyilas E., Csepregi, Pölöskei P. – Rasztovits D. (Szabados T. 77'), Kocsis F. (Mile D. 67').

Szakmai igazgató:

Szűcs Mihály.

Gólszerzők:

Csepregi Richárd (32'), Urbán Pál (85').

Így játszott a Soroksár a legutóbbi meccsén:

Vecsési FC - Soroksár SC 2-2 (2-1)

Vecsés. Vezette: Brezovai Z.

Soroksár:

Tarczy - Kincses P. (Kocsis F. 57'), Pandur P., Urbán P. (Pölöskei P. 78.'), Tóbiás - Nyilas E., Lannert, Vass Zs., Mile (Kiss K. 57') - Lisztes K., Márkus T.

Edző:

Varga Attila.

Gólszerzők:

Czipper Zsolt (15', 41'), ill. Lanner Bence (25'), Pölöskei Péter (82').

Kiállítva:

Czipper Zsolt (45').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.