Kézilabda: megszakadt a veretlenség, Szegeden lett bajnok a Veszprém + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_veszprem18_gsNagyrészt végig vezetve, de szoros meccsen győzte le a Veszprém a Pick Szegedet Skaliczki László utolsó szegedi tétmeccsén.

A nagy várakozás megelőzte találkozón bár a fanatikus táborától űzött-hajtott Pick szerzett vezetést, a vendégek fordítani tudtak 5-2-re. A nagy formában játszó Alen Blazevic zsinórban négy góljával azonban rövidesen már a Pick élén utolsó tétmeccsét vezénylő Skaliczki László dirigálta egység került előnybe. Rajta kívül azonban átlövő teljesítmény nem nagyon jelentkezett, Ancsin Gábor lövéseit remekül olvasták a veszprémi védők és Fazekas Nándor, Fero Sulc pedig ritkán jutott lövéshez. Azt ellenfélnél ugyanakkor biztos gólszerzési pont volt Iváncsik Tamás, aki a Renato Sulic kiharcolta büntetőket értékesítette sorozatban. Mikler Roland ugyanakkor szemkápráztatóan védett bizonyos periódusokban. Bár az első játékrész derekán többször is vezetett egy-egy góllal a Pick, Sulic szemfüles szabaddobásgóljával a szünet előtt két másodperccel négygólos lett a különbség (11-15). Fordulás után Ancsin végre betalált, ám a folytatásban továbbra sem igazán ment neki. Buday Dániel hétmétereseivel tartotta a lépést a Pick, bár folyamatosan futniuk kellett az eredmény után a Tisza-partiaknak. Aztán 14-18-ról sikerült felállni és kiegyenlíteni, ám létfontosságú pillanatban Ancsin ismét hibázott, s 19-19 helyett leindítás után a szélvészgyors Christian Ugalde révén újra nőni kezdett a különbség. Skaliczki László időt kért, ám ez sem segített, a hajráig tartotta 3-4 gólos előnyét a Veszprém, igaz, nagyon nem nyugodhattak meg a vendégek. A végjátékra 23-24-re is feljött újra a hazai csapat, ám ez volt a hattyúdal: Nagy László találatára hétméteresből még válaszolt Jonas Erik Larholm, a Pick olimpiai ezüstérmes svéd irányítója, ám az utolsó percben Rajko Prodanovic kezében maradt az egyenlítés, a kimaradt helyzetet követően pedig Ugalde döntötte el a bajnoki cím sorsát (24-26)

A Veszprém ezzel a két győzelemmel immár 21. alkalommal hódította el a bajnoki címet, zsinórban pedig hatodszor. Amellett, hogy több mint kétéves hazai veretlenségi sorozata szakadt meg, s hogy már szakajtónyi az ezüstérme, a Szegednek az is különösen fájó lehet, hogy a Bajnokok Ligájában a következő esztendőben – mivel arra az idényre Magyarország csak egy helyet kap – a selejtezőben kell megküzdenie a főtábláért. Ez a feladat azonban már egy megújuló Pickre vár, amely így, “lentebbről” indulva akár még komolyabb meglepetést is okozhat.

Férfi kézilabda NB I döntő, 2. mérkőzés:

Pick Szeged – MKB Veszprém 24-26 (11-15)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Pick: Mikler – Kekezovity, Zubai, Blazevic 6, Czina, Ancsin 3, Prodanovic 1. Csere: Tatai (kapus), Larholm 3, Sulc 4, Balogh, Pribanic 2, Buday 4, Lasica 1. Vezetőedző: Skaliczki László.
Veszprém: Fazekas – Ugalde 5, Terzic 1, Nagy L. 3, Császár 2, Sulic 1, Gulyás 2. Csere: Iváncsik T. 6, Laluska 1, Dzsamali 2, Oneto 2, Iváncsik G. 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Hétméteres: 7/5, ill. 7/4.
Kiállítás: 6 perc, ill. 8 perc.

Skaliczki László: “A rutintalanságunk döntött, ahogyan év közben is. Kevesebb mint egy perccel a vége előtt fel kell állni és taktikusan játszani – mi nem ezt tettük, hanem belementünk a rossz dolgokba. Jobb kerete van a Veszprémnek, gratulálok nekik egész éves munkájukhoz, megérdemelten nyerték meg a bajnoki címet.”

no images were found

Online közvetítésünk:

60′ Rajko a szélről, véd Fazekas. Indítják Ugaldét, eldönti, 24-26. Sulic azért még kiállítatja magát piros lappal, csak hogy szép legyen a vége, aztán az ellenőr arcába ordít a zsűriasztalnál, úgy rángatják el csapattársai a balkáni fenegyereket. Ancsin bődületes felsőléce a záróakkord. Bajnok ismét a Veszprém, oda a két éves hazai veretlenség is…

59′ Iváncsik Tamás ziccert ront!

58′ Két és fél perc vissza, időt kér a Pick. Parázs végjáték! Nagy fogja meg Prodanovicot, aki beforog, majd hetest harcol ki. Larholm bevarrja! 24-25!

57′ Tatai indítja Larholmot, aki nagyokat lép, és bevágja a léc alá! 23-24! Nagy válaszol, 23-25.

56′ Laluska talál be Tatus lábai között, a másik 17-es Zubai meg két percet kap, 21-24. Ancsin felvette a góllövőkesztyűt? Végre! 22-24!

55′ Sulic belép, Prodanovic meg lelép az emberétől, ziccer, jövendőbeli csapattársa, Fazekas bánja, 21-23!

54′ Sulc olyan magasan lő fölé, hogy a Kárpátok felett is elszállna… Nagy Laci hasonlóan. Fazekas-bravúr.

53′ Hiába a labdaszerzés, de hiába a veszprémi lövés is. Prodanovicot lökik fel, amikor szélről száll befelé.

52′ Sulc labdájával Pribanic harcol ki hetest. Buday, labdát cserél, fölé lövi, de botrányosan…

51′ Betyáros bakonyi rohamok. Nagy Laci óriási lökete felsőléc-plafon-padló útvonalon közlekedik.

no images were found

50′ Sulc elementáris erejű átlövése, 20-23!

49′ Kekezovity lövése törik el, de marad nálunk. Ancsin második gólja után marad lenn, ápolás. Már jól van, szerencsére. Nagy Laci megy át a falon keresztül-kasul, 19-23.

48′ Pribanic és Terzic páros kiállítása.

47′ Buday lövése megtörik. Sulic újabb hetest harcol ki. Ismét Iváncsik Tamás, 18-22.

46′ Ancsin fölé bombáz, Ugaldét indítják, 18-20. A legapróbb hibára is lecsapnak… Csiro eladja, Ugalde lerohan, 18-21… Hát így nem lehet döntőt nyerni… Skaliczki mester időt kér.

45′ Császár már betalál, 18-19.

44′ Pribanic indul és 18-18!!! Sulic háttal beállóból, fej felett, de véd Mikler.

43′ Mikler bravúrja, de aztán elveszítjük a labdát. Jöhet a Veszprém, de időt kér Ortega. Nagy nagy-nagy kapufája.

42′ Sulic Nagy labdáját kapva harcol ki hetest. Császár… Mikler kivédi! Nagy kiejti, Lasica lerohan, 17-18!

41′ Ancsin remek lasztit ad Budaynak, 16-18!

40′ Jó a szegedi védekezés.

39′ Hosszas veszprémi attak, aztán Ugalde ront. Gulyáson harcol ki hetest Vadkerti, aminek hatására Dobrovits és Tájok finom utalást kap a vendég tábortól nőági felmenőjükkel való intim együttlétre, persze kevésbé cizelláltan fogalmazva… Budayt ez nem érdekli, 15-18 a hetes után.

38′ Körte tör be a szélről, Fazekas eltakarja a kaput előle…

37′ Ancsin tör át a falon, de meglökik, szabaddobás, Emelkedik lövésre, megtámasztják a csuklóját, szabaddobás.

36′ Gulyás leütközi Császárt, veszprémi szabaddobás. Aztán Császár eredményes, 14-18.

35′ Ugalde betalál ismét, Blazevic meg ötödször! 14-17!

34′ Mikler nagyot véd, Ancsin gyorsabban fut mint a szél, de megáll az ész, hogy hogy lövi mellé… Mirsad Terzic fegyelmezettebb, 12-16. Schuch visszatér, Ancsin hetest harcol ki. Buday bedobja, 13-16.

no images were found

33′ Czinát szórják ki. A “Húzd ki a beled” és a “Hülye vagy!” kánona, két szólamban, előadja a veszprémi és a szegedi B-közép.

32′ Újabb veszprémi hetes, ezúttal kimarad. Minden sorozat megszakad egyszer. Ancsin! Na végre, Gabi! Szakad a háló, Schuch meg két percet pihen, 12-15!

31′ A Pick kezdi a második félidőt, Blazevic egy felsőléccel indít.

A szünetben a Csakazért SE ülöröplabda-csapatának utánpótlás-játékosait mutatják be a pályán. Az országban egyedülálló kezdeményezés, hogy utánpótláskorú alakulatot állít ki egy ülőröplabda-csapat.

SZÜNET!

30′ Körte bejátszása, Toni góljával befejezve! 11-14! 23 másodperc vissza, veszprémi tájmaut. Sulic egy váratlan átlövésgóllal köszön el félidőtől, 11-15.

29′ Császárt bejátszása, Oneto gólja, 10-14.

28′ Iváncsik Gergő indul, villámgyors, 9-13. Hazai hetes, Buday Dani könnyedén pattint, 10-13.

27′ Ancsin lövését ismét olvassa Fazekas, pedig most “ferósan” csípőből tüzel. Iváncsik Tamás, most beállóból, 9-12.

26′ Dzsamali sújt le az égből, mint egy iráni rakéta, 9-11.

25′ Oneto és Sulc, avagy a 29-esek csatája. Fero nyer, 9-10!

24′ Újabb hazai hiba elől. Császár mellé durrant.

23′ Cifra hazai figura, elrontjuk. Ugalde megkülönböztetőben Oneto a plusz ember, beverekszi a gólt Tonin át, 8-10.

22′ Hetes ismét a túloldalon is, Iváncsik Tamás Tatusnak ismét belövi, 8-9.

21′ Dzsamali ballisztikus pályára állítja a labdát, Iránban úgy tűnik manapság ez a menő… Gulyást indítják aztán, ő nem ront, 8-8. Sulic kap két percet aztán még vitatkozik egy sort. Kétségkívül őt utálják errefelé a legjobban a Veszprémből. Larholm rettenetes büntetője mellé pattan…

20′ Csiro már Miklerrel vetekszik! Micsoda cunder, micsoda pimasz gól!!! 8-7!

19′ Újabb vendég hetes, Tatai jön. Iváncsik Tamásnak mindegy, 7-7.

18′ Egy iráni gól, Iman Dzsamali, 6-6. Pribanic benn. Blazevic ismét, immár harmadszor! 7-6!

17′ Tanácstalan vendég attak. Mikler tovább bizonytalanítja a bakonyiakat. Blazevic a még fel nem állt fal fölé emelkedik, 6-5!

no images were found

16′ Mikler óriási bravúrja után Blazevic veszi be Fazekas kapuját! 5-5!

15′ Csiro Blazevic teremti le Laluskát. Jó védekezés. Sulc ismét lesújt! 4-5! Jövünk!

14′ Mintha nem akarnának lőni az átlövőink. Sulc mégis, 3-5!

13′ Támadunk, támadunk.

12′ Ugalde a zavaró ember a fal előtt, eredményes a védekezésük, aztán ide-oda eladott labda után vendég lövés marad ki.

11′ Balogh is benn, de a lövése nem, Fazekast éltetik. Sulic gyenge lövése csorog túl Mikleren kapufára, de hetes. Iváncsik Tamás, 2-5.

10′ Elpuskázott hazai helyzet. Nagy kap nagy labdát, szabad az út, nem is ront, 2-4. Időkérés itt.

9′ Mikler eksztázisban véd! Sulic menetrendszerű két perce. Ugalde lop labdát, Gulyást indítja, aki beveri a ziccert, 2-3. Ancsin-sárga.

8′ Veszprémi ostrom.

7′ Rajko szélről Fazekast teszi naggyá, aztán Miklert lehet éltetni! Terzic sárgul, de nem azért mert májbeteg lenne. Larholm veri be a hetest! 2-2!

6′ Zubai és Sulic magánháborúja miatt figyelmeztet a spori. Sulc keresztbefut, de gyenge a löket. Ugalde ejti át Miklert, aki visszaér és a gólvonal elől üti ki a labdát!

5′ Hosszas szegedi passzolgatás után kimarad a támadás, de visszaszerezzük a labdát.

4′ Ancsin a megszokott módon megy fel, olvassa a sánc. Iváncsik Tamás lőhet hetest, 1-2.

3′ Ugalde egyenlít, a kimaradt szegedi akció utáni indításból, 1-1.

2′ Blazevic lövése jó! 1-0! Mikler véd, az indítás viszont nem jó Marinkónak. Jön Észak Oroszlánja, Jonas Larholm!

1′ A Veszprém kezd, de sikerül kivédekezni.

19.00: Hatalmas a fogadkozás a hazai csapatnál. A jelen formáció utolsó hazai tétmeccse ez. És nem akarják vereséggel elhagyni a szegedi arénát. Hamarosan kezdünk!

18.55: Kezdődnek a bemutatások, Nagy Lászlót éles füttykoncerttel körített “Építők” fogadja, ahogyan azt várni lehetett. És akkor jöjjenek a mieink, robban a csarnok! Azután a szurkolók képviseletében adnak át díjakat a csapattól búcsúzóknak, köztük Skaliczki mesternek, Prodanovicnak, Pribanicnak.

18.50: Az ifjak sorfalat állnak a pillanatokon belül befutó két csapatnak. Szegeden is igyekeznek megadni a módját a döntő körítésének: a jövő még a jelen előtt tiszteleg, de az alábbi eredménylistából kiindulva, ez hamarosan fordítva lesz.

18.45: A Pick hazai veretlensége 743 napja tart. Ez két évet és két hetet jelent. Bízunk benne, az egyre gyarapodó veszprémi tábor által buzdított bakonyi alakulat ezt a szép számot nem fogja annulálni. Közben kezd a protokoll, a pályán köszöntik a Pick utánpótláscsapatait! Az NB II-es együttes bajnok lett, az NB I-es ifjúsági bajnokságban szintén szegedi elsőség született, akárcsak U13-ban és U11-ben. Az Országos Serdülő Bajnokságban ezüstérmet ünnepelhet a Pick-család. Gratulálunk!

18.40: Akármi is lesz ennek a mérkőzésnek az eredménye, ez lesz a Pick vezetőedzőjének, Skaliczki Lászlónak az utolsó tétmeccse Szegeden a Pick kispadján. Nyártól már a szlavo-hispanizálódó Tisza-parti alakulat élén is spanyol tréner áll.

18.35: A hazai drukkerek a megszokott szurkolói menettel is hangoltak a nagy derbire, amely a belvárosból indult a csarnokhoz egy órával ezelőtt.

18.30: Mint napközben megírtuk, Vadkerti Attila Szeged Sportolója díjat kapott ma a városházán. Ezt a díjat mindig olyan sportolók kapják meg, akik az adott évben a legtöbbet tették a város hírnevének öregbítéséért. Bizonyára a meccs előtti protokoll során is megemlékeznek majd erről.

18.25: A Veszprém már kifutott melegíteni, röviddel utána a Pick is, a táborok fergeteges dudaszóval köszöntötték kedvenceiket.

18.20: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol rövidesen “kitör” a kedd esti kézilabda! Bajnoki finálé a Pick és a Veszprém között, második felvonás!

Előző sztori

A Vylyan-pincészeté a fődíj: a Villányi Cabernet Franc lett Szeged város bora + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Tanulmányaik hosszával megegyező ideig kell itthon dolgozniuk az ösztöndíjas hallgatóknak

Legutóbbi hasonló cikkek